26 januari 2019

Wat moet ik doen Heer?


Vandaag las ik een wijze les voor mijzelf en wellicht ook voor anderen:

"En ik zeide; Here wat moet ik doen? En de Here zeide tot mij: sta op en reis naar Damascus, en daar zal u gezegd worden al hetgeen u opgelegd is om te doen." 
(Hand. 22:10)

"Als je in een bijzondere situatie nog niet weet wat de wil van de Heer is, wacht dan en onderneem verder niets. Het is beter niets te ondernemen dan een verkeerde weg in te slaan. Maar misschien verkeer je wel in een situatie waarin je heel snel een besluit moet nemen. Als je dan je leven met de Heer leidt en je doet in vertrouwen op Hem het meest voor de hand liggende, zal Hij je daarin helpen.
Geef elke eigenwillige gedachte volledig op! Men kan de wil van de Heer niet te weten komen als men eigenwillig een zelfgekozen doel nastreeft.
Beschouw niet iedere gelegenheid die zich voordoet meteen als de wil van de Heer! Als deze overeenkomt met je eigen wensen is het gevaar namelijk groot dat je de eigen wil als die van de Heer beschouwt. De omstandigheden alleen zijn geen veilige wegwijzer, evenmin als je eigen neiging. Desondanks leidt God ons niet in principe tegen de omstandigheden en tegen onze neigingen in. Als deze in overeenstemming zijn met Zijn Woord en de geestelijke principes ervan, kun je rustig door die deur gaan. Hij zal met je meegaan, ook al zou er vlak daarna tegenwind opsteken.
Wellicht zijn sommige vragen in je binnenste ook het gevolg van het feit dat je te veel wilt. Je vraagt: 'Wat moet ik doen Heer?' 'Waar moet ik heen?' - en de Heer wil soms dat je dan gewoon niets doet en nergens heengaat, maar eenvoudig daar blijft waar Hij je geplaatst heeft. Veel kwellende vragen zouden niet bij ons opkomen als we tevreden waren met de plek die Hij ons heeft aangewezen.
Vraag je eens af wat de Here Jezus in deze of gene situatie zou doen. We krijgen op die manier niet voor elke levensomstandigheid een antwoord, maar in veel gevallen kan die vraag je wel licht schenken".

uit: 'Der Herr ist nahe' – Bijbelse dagkalender

2 opmerkingen:

  1. Een leerzaam stukje. Er is wel wat zelfkennis voor nodig om te onderscheiden wanneer ik zelf perse iets wil. Er is wilskracht voor nodig om alle eigen gedachtes op te geven. Aan de andere kant schrijf je zo mooi: "Als je dan je leven met de Heer leidt en je doet in vertrouwen op Hem het meest voor de hand liggende, zal Hij je daarin helpen." Ik heb zelf ook ooit een stukje hierover geschreven (en dezelfde wegwijzer gebruikt :). Je vindt dat op: https://hoeikdebijbellees.blogspot.com/2017/10/het-plan-van-god.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie Rinske. Ik ga eens kijken!

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.