Dankbaar zijn voor anderen

'Stel je eens voor dat je gevangenzit... alleen... gescheiden van de mensen die je kent en liefhebt... in afwachting van een uitspraak die bepaalt of je in leven zult blijven of zult sterven. Deze eenzame en misschien wel angstwekkende toestand is een beschrijving van Paulus' situatie toen hij zijn brief schreef aan de gelovigen in Filippi. Maar Paulus ervoer volmaakte vrede, toen hij zijn gedachten naar boven richtte en voor anderen bad.

Deze opmerkelijke vrede kun jij ook ervaren als je moeilijkheden meemaakt. Veel vrouwen zitten alleen - soms wel dagen en nachten achtereen. Velen van ons brengen een groot deel van hun tijd door gescheiden van vrienden en geliefden. En talloze vrouwen wachten op een uitspraak (van hun oncoloog, advocaat, echtgenoot, werkgever) die hun leven helemaal op zijn kop kan zetten. Ben jij ook zo blij dat Gods Woord ons een prachtige manier laat zien waarop wij Gods volmaakte vrede kunnen ervaren te midden van onze problemen? Let op drie gezichtspunten die Paulus grote vreugde en vrede brachten. En bedenk... dat zullen ze jou ook brengen!

💗 Een positieve houding. Hoe denk jij gewoonlijk over anderen? Ben je positief en barmhartig of kleinzielig en negatief?

💗 Een belofte waarop je aanspraak mag maken. God is een goed werk in jou begonnen en zal dat ook voltooien.

💗 Een vurig hart. Paulus zegt: 'Want God is mijn Getuige hoe vurig ik naar u allen verlang, met de innige gevoelens van Jezus Christus' (Fil. 1:8). Een vurig hart voor God verlangt ernaar om samen te zijn met anderen die ook graag God willen dienen.

Gods Woord voor je hart

En Paulus deed nog iets anders. Hij keek naar God - onze geweldige God, Die de Schepper en Vervolmaker en Voleinder is van alles wat Hij begint; onze alwetende God, Die het eindproduct als volmaakt en compleet voor Zich ziet. God zag de mensen in Paulus' leven zoals ze zouden worden, en Paulus wilde ook zo naar hen kijken.
Wij kunnen rusten in datzelfde feit - dat God de mensen in ons leven ziet zoals ze zullen zijn. En dat geldt ook voor onszelf!
Om de kracht van vrede te kunnen ervaren in iedere situatie, moeten we beginnen met dankzegging. God draagt ons op om te danken. Zijn Woord zegt ons dat wij God altijd en in alles moeten danken (1 Thess. 5:16-18). Dankzeggen is een besluit dat wij zelf moeten nemen. En zodra je daartoe besluit, zal het een krachtig effect hebben op je houding en je innerlijke vrede. 'De vrede van God , die alle begrip te boven gaat'is voor je beschikbaar (Fil. 4:7). Met deze gave in je leven zul je altijd iets hebben waarvoor je God kunt danken.'

Dit bemoedigende gedeelte is overgenomen uit: Overdenkingen voor een vrouw naar Gods hart van Elizabeth George.

Reacties

  1. Mooi blog, goed om je bewust te zijn van wat er in je hart is, welke houding je kiest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je laaste twee blogberichten vind ik zo fijn en goed. Ze helpen me.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.