Een doordeweekse, warme zomerdag...

Naast alle serieuze artikelen op mijn blog, is het deze keer tijd voor een luchtig tussendoortje. Nou ja, luchtig... zeg maar gewoon: warm!

Het beloofde immers een warme dag te worden vandaag en... dat werd het ook. Gisteravond had ik al een idee in mijn hoofd hoe ik zo'n '30 graden-dag' zou gaan indelen. Je moet nu eenmaal wat flexibeler zijn met deze temperaturen.

Om 6.45 uur vanmorgen had ik mijn hardloopkleding al aan en na mijn stille tijd, heb ik om halfacht de vaart erin gezet. Omdat ik toch mijn sportkleren al aan had, heb ik van het huishouden een workout gemaakt van anderhalf uur. Ik trok makkelijke schoenen aan en heb op hoog tempo de grootste klussen van vandaag afgewerkt. Dingen waar je van gaat zweten met dit weer, kun je maar beter op tijd doen! Op de achtergrond draaide ik de nieuwste c.d. met Opwekkingsliederen en dat gaf mij vleugels. Al zingend was in no time de geplande anderhalf uur voorbij en ben ik gaan hardlopen met onze Vizsla Bolt. Hij had er duidelijk zin in en stond kwispelend naast mij toen ik mijn schoenen aantrok.
In het bos was het nog redelijk koel, hoewel de thermometer bij thuiskomst om 10.00 uur hier toch al 24 graden aangaf. Na wat verkoelende drankjes en een heerlijke douche, dronken we 'samen' thee.
Hij gaf mij zelfs een schouderklopje, wat een lieverd is het ook!

Ik was blij dat ik de rest van de dag de overige huishoudelijke klussen langzaamaan kon doen en verder vandaag geen afspraken gepland had staan. Wassen, strijken, de planten water geven en de voorraad bijvullen, is in een rustig tempo prima te doen hier in huis. Ook het rondje met de hond tegen vier uur, hebben we kalm aan gedaan.

Aan het begin van de avond stond er een heerlijk bord bami op tafel en hebben we binnen gegeten. Omdat wij plavuizen én een grote koele kelder hebben onder het huis, blijft het redelijk koel en zitten we op het warmst van de dag vrij veel binnen. Het houd letterlijk even je hoofd koel, vooral als mijn man met een warm en vol hoofd thuiskomt van zijn werk.

Vandaag las ik op het blog van Helga Post 'Waar is Mam' (nu 'Firma Huishouden') trouwens nog een aantal goede tips wat betreft het huishouden doen tijdens deze warme dagen. Je kunt het bericht hier lezen. Genoeg slapen en op z'n tijd relaxen zijn geen overbodige luxe tijdens deze warme weken.En vanavond? Dan 'hoef' ik niets meer en geniet van deze prachtige roman die we onlangs cadeau kregen: 'Het hart als inzet' van Tamera Alexander. Het blijft een van mijn favoriete schrijfsters.

Dit boek is echt een aanrader voor wie nog een goed en romantisch boek zoekt voor de vakantie!

De mannen moeten hier nog twee weken werken en dan hopen we met elkaar te genieten van een aantal vrije weken. Eén week gaat er geklust worden en voor de andere twee hebben we nog geen plannen (op een aantal verjaardagen na). Heerlijk, alleen dat idee al geeft rust!

Onze jongste hoopt nog met vrienden naar Italië af te reizen. Hij ziet ernaar uit. Zelf zijn wij blij dat we heerlijk genieten mogen van elkaar, ons eigen huis, de koele bossen aan de overkant en onze Vizsla, kortom: onze staycation!

Dit is niet ons uitzicht :) maar rustgevend is het wel...

Reacties

  1. Blij met je blog. Fijn. Ik ga je nadoen (morgenochtend vroeg naar fitness). Ik zou het vandaag doen maar door de warmte stelde ik het uit om er heen te gaan. Leuke foto van jullie saampjes.

    Meer van deze blogs, echt fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een heerlijke dag! Fijn dat de bossen wat verkoeling brengen. Hier (in de Randstad) is dat wat minder. Groetjes, fijne vakantie alvast!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.