25 juni 2018

Hoe mijn blogs groeiden en weer krompen

Eind 2009 ben ik begonnen met het schrijven van dit weblog met de titel 'Christenleven'. In 2011 is daar het weblog 'Christelijk opvoeden' bijgekomen omdat ik merkte dat veel berichten die ik schreef over opvoeden gingen. Begin 2012 kreeg ik het verlangen om andere vrouwen die er ook voor gekozen hebben fulltime 'manager van het gezin' te zijn, te bemoedigen en heb daar ook een weblog voor gemaakt. In 2012 volgde nog een weblog met foto's van de Veluwe op 'Natuurlijk de Veluwe' en het weblog 'Christelijke webloggers'. Dit laatste weblog is bedoeld om christenen die een eigen weblog hebben meer bekendheid te geven. Over dit laatste weblog kun je meer lezen door aan de zijkant op de afbeelding 'christelijke webloggers' te klikken. In 2014 ben ik gestart met een weblog over een grote hobby van mij: 'Een passie voor schrijven'. Ten slotte volgde in juni 2015 mijn zevende en tevens laatste weblog 'Liefde en Trouw'.


Veel lezers zal het niet zijn ontgaan dat ik onlangs een aantal van mijn blogs (Liefde en Trouw, Christelijk opvoeden, Manager van het gezin en Een passie voor schrijven) samengevoegd heb op dit blog Christenleven. Alle artikelen die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd op deze genoemde weblogs zijn allemaal ondergebracht op Christenleven. Aan de zijkant van dit blog kun je onder de 'labels' klikken op bepaalde onderwerpen en de berichten (terug)lezen.

Het bevalt mij tot nu toe goed dat ik het zo weer heb samengevoegd. Soms veranderen er gaandeweg dingen in je leven (het managen van het gezin en de opvoeding van de kinderen wordt minder) en is het voor mij verstandiger om niet te veel uit te wijden en uit te breiden op allerlei andere blogs. Door mij nu op één blog te focussen waar eigenlijk alle onderwerpen wel in passen, geeft dit veel rust en overzicht. Mijn fotoblog en het blog voor andere christelijke bloggers blijven wel op zichzelf staan omdat dit speciale blogs zijn die ik niet wil samenvoegen.

Hopelijk blijven jullie allemaal meelezen op dit blog 'Christenleven' de komende tijd.

7 opmerkingen:

 1. Fijn, dat geeft vast een nieuwe focus en impuls aan je schrijfwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap je heel goed. Dingen veranderen in je leven, maar inzichten soms ook. Daarom heb ik bijv. een andere naam gekozen voor mijn blog. Maakt allemaal niet uit hoe je het doet denk ik, het gaat erom wat je ermee voor ogen hebt. Veel zegen in alles toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prettig dat het nu een blog lachen blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker overzichtelijk zo hoor, begrijpelijK!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.