3 mei 2018

Wat moeten hobbybloggers met AVG?

Dat ik een passie voor schrijven én voor bloggen heb, is jullie inmiddels wel bekend. Toch zijn er vanmorgen veel vragen bij mij opgekomen en ben ik aan het nadenken of het voor de 'hobbyblogger' nog leuk is om te blijven bloggen in de toekomst. Waarom? Lees onderstaand artikel van Ben Sharp op zijn blog 'Blogtrommel'.

'Grote ongerustheid en trammelant in blogland dezer dagen. Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet in voege. De wet – in het Nederlands bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), GDPR in het Engels – geldt voor iedereen die op een of andere manier persoonlijke gegevens wil of moet bewaren. Maar moet ook de kleine hobbyblogger nu echt aan de gang met AVG en privacyverklaring?

En om maar meteen die vraag te beantwoorden: ja, in de praktijk moet zelfs de kleine hobbyblogger zich aan de AVG houden. Want zelfs de doorsnee hobbyblogger houdt persoonsgegevens bij. Al was het maar omdat er bezoekersstatistieken worden bijgehouden (IP-adressen) en er de mogelijkheid is om reacties achter te laten onder je blogs (namen en e-mailadressen)'.

Lees HIER het hele artikel en bekijk onderstaande video.


               


De vraag is nu wat ik als hobbyblogger wil doen met mijn blog. Ik ben er nog niet helemaal uit. Wellicht schakel ik de reacties inderdaad uit maar dit is nu juist een van de leuke dingen aan het bloggen. Vragen stellen aan het einde van je blogbericht kun je dan namelijk ook wel achterwege laten. En dan nóg ben je er niet, er komt nog veel meer bij kijken...

Update:
Inmiddels heb ik een privacyverklaring geschreven op mijn blog www.wendyborn.nl Deze verklaring geldt voor al mijn blogs. Je kunt deze hier lezen.
Aanvullingen en opmerkingen zijn altijd welkom!5 opmerkingen:

 1. Ik ga er morgen mee aan de gang! Heel veel succes. Ik heb een paar dingen van de blog afgehaald maar die ga ik weer terugzetten. Het is best mogelijk om iets in elkaar te draaien als we elkaar een beetje helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er ook nog eens goed over nadenken hoe ik het wil aanpakken Aritha. Dank voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Lieve help dat word flink ingewikkelt zeg, geen idee of ik dit allemaal nog ga snappen, 'k ben een behoorlijke digibeet pffffffff

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.