17 mei 2018

Online schrijfschool - Marjon Sarneel
Marjon Sarneel heeft een grote passie voor schrijven! Ze heeft zoveel ideeën voor schrijfcursussen dat ze de eerste online schrijfschool in Nederland heeft opgericht om alles in onder te brengen: Online Schrijfschool Marjon Sarneel (OSMS). Het aanbod groeit nog steeds!

‘Mijn cursisten lijken op mij. Meestal schreven ze gemakkelijk in hun kindertijd, lieten het schrijven daarna een poosje los en merkten dat het verlangen bleef. Ze dromen ervan om hun levenservaringen om te zetten in verhalen. Maar omdat volwassenen kritischer zijn op zichzelf, stroomt het niet meer zo gemakkelijk. Ze hebben wat aanmoediging nodig om hun pen weer te laten dansen. Vaak zijn mijn cursisten op zoek naar structuur en techniek om hun verhalen vorm te geven. Doordat zij eigen materiaal gebruiken als basis voor hun verhalen en romans, lopen ze tegen specifieke vragen aan. Daar wordt bij OSMS ruim aandacht aan besteed', aldus Marjon.

Via de nieuwsbrief van Boekschrijven.nl die ik regelmatig ontvang, werd ik gewezen op de online schrijfschool van deze schrijfster en schrijfdocent. Ik heb al een beetje op haar website rondgeneusd en ben erg enthousiast geworden. Er staan talloze tips, ideeën en adviezen op.


Marjon kan jou helpen als je:
 • Al langer roept: ‘Ik kan er wel een boek over schrijven’, maar niet weet hoe je dat aanpakt.
 • Fictie wilt schrijven op basis van 'waargebeurd'.
 • Wilt ontdekken hoe je jouw verhaal vertelt zonder je omgeving te kwetsen.
 • Bereid bent om met jouw materiaal te doen wat nodig is voor je verhaal.
 • Wilt leren hoe je een goed verhaal opbouwt (verhaalstructuur).
 • Wilt leren hoe je je verhaal zo effectief mogelijk vertelt (verteltechniek).
 • Schrijfangsten wilt overwinnen.
 • Verlangen naar schrijven wilt eren en het schrijfproces wilt aangaan.

Daarnaast kan Marjon ook helpen als je:
 • Niet in de eerste plaats wilt schrijven om te publiceren.
 • Je leven en wie je bent al schrijvend wilt onderzoeken.
 • Behoefte hebt aan meer inzicht in jezelf en in de keuzes die je hebt gemaakt.
 • Eerst materiaal wilt verzamelen en onderzoeken voor je verhaal of roman.

Via de website van Marjon kun je ook een gratis e-book downloaden dat je erg kan helpen bij het starten van schrijven van verhalen. Via het blog van Marjon kun je lezen over allerlei interessante dingen die met schrijven te maken hebben. Hoe je lezers aan je kunt binden of hoe je als schrijver zelf je boek kunt verkopen bijvoorbeeld.
Weet je nog niet goed over welk onderwerp je wilt gaan schrijven, download dan de onderwerpkiezer!

Neem eens een kijkje op haar website en lees welke mogelijkheden zij als schrijfdocent allemaal biedt. Je wordt er als (aankomend) schrijver vast door geïnspireerd. Het is daarnaast ook erg leuk om haar te volgen op Twitter. Je kunt zo altijd de laatste updates lezen.

Onthoud: schrijftalent bepaalt 10% van je succes.
De andere 90% bestaat uit het voeden en ontwikkelen van dat talent.

1 opmerking:

 1. Leuk zeg, ik denk inderdaad dat er veel (beginnende) schrijvers geholpen zijn met zoiets, een duwtje in de rug, bemoediging en voorbeelden. En ja, je hebt gelijk... 90% hard werken!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...