Spanning in het huwelijk door drukke werkzaamheden


Het zal veel van jullie de afgelopen dagen niet zijn ontgaan dat Elbert Dijkgraaf van de SGP per direct vertrekt uit de Tweede Kamer. Het werk legde te veel 'spanningen' op zijn huwelijk, schrijft hij in zijn afscheidsbrief. Hij was de afgelopen maanden afwezig wegens oververmoeidheid.
Hij gaat meer aandacht aan zijn gezin besteden. 'Sinds enkele jaren staat er steeds meer spanning op mijn huwelijk. Er is van alle kanten hard gewerkt om dat op te lossen, maar dat is tot op heden niet gelukt', schrijft Dijkgraaf in zijn afscheidsbrief die dinsdag werd voorgelezen door de Kamervoorzitter. 
'De balans tussen werk en privé klopte niet meer', aldus Dijkgraaf. Hij wil op zoek naar werk dat minder 'hectisch en tijdrovend' is. 

Het hele artikel is hier terug te lezen.

Tijdens een radio-uitzending werd door Joram van Klaveren bevestigd dat het werk als politicus erg veel tijd kost. Sommige van hen hebben zelfs een appartement in Den Haag om hier te kunnen overnachten. Debatten duren vaak tot diep in de nacht en dan lukt het niet altijd om nog naar huis te gaan en tijd door te brengen met je man of vrouw en kinderen. Onder Kamerleden wordt er relatief veel gescheiden en ook relatieproblemen komen regelmatig voor. Van Klaveren is nog altijd van mening dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is. Het is de meest primaire samenlevingsvorm waarin kinderen worden grootgebracht. Hij vindt het dan ook een goede keuze die Dijkgraaf gemaakt heeft.

Persoonlijk ben ik het helemaal met hem eens. Hopelijk is het nog niet té laat en kan Elbert Dijkgraaf zijn huwelijk nog redden. 

Ik vraag mij trouwens af of niet niet veel meer mannen én vrouwen deze keuze zouden moeten maken? Op mijn blog 'manager van het gezin' schreef ik een stukje over 'je huis als prioriteit'. Ik hoop dat velen dit advies ter harte nemen en na willen denken over hun balans tussen hun werk en thuissituatie. Er is niets zo belangrijk als een stabiele thuissituatie waarin tijd, aandacht en liefde is voor elkaar. 

Dijkgraaf neemt met pijn in het hart afscheid van de volksvertegenwoordiging maar Kamervoorzitter Arib vertelde dat Dijkgraaf de Kamerleden wel aan het denken gezet heeft. Reacties

  1. Heel goed om hier over te schrijven. Ik ga een linkje maken naar je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijzonder dat je dit schrijft. Ik wilde net naar een artikel linken op jouw blog over het artikel over het huwelijk op oudere leeftijd ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.