16 april 2018

Ontmoet Jezus - Beth Moore

Enkele jaren geleden heb ik op mijn blog aandacht besteed aan twee prachtige boeken van Beth Moore: 'Hart voor God' en 'De geliefde discipel'.
In 2016 is er wederom een inspirerend dagboek verschenen van deze schrijfster deze keer met de titel 'Ontmoet Jezus'.

Ook deze uitgave is een ontdekkingsreis van 90 dagen, en beschrijft het leven van Jezus Christus. Wanneer jij ook het verlangen hebt om steeds meer over Gods Zoon te weten te komen, kan dit boek je hier goed bij helpen. Het is belangrijk om je Bijbel er bij te pakken en de gedeeltes die Moore aanhaalt ook te lezen en te bestuderen. Meditatie en gebed over hetgeen je hebt gelezen, kunnen je helpen om je relatie met Hem te verdiepen!

Elk hoofdstuk begint met een paar Bijbelverzen uit het Bijbelboek Lucas gevolgd door enkele persoonlijke vragen. Op deze manier wordt je eigenlijk direct 'gedwongen' na te denken over de gelezen verzen.
Vervolgens legt de schrijfster in eigen woorden uit wat er in de genoemde Bijbelverzen staat. Ze probeert het heel direct te maken zodat je min of meer in de huid kruipt van de personen waar ze over schrijft. In het begin gaat het bijvoorbeeld over Jozef en Maria en de manier waarop ze deze mensen beschrijft, is bijzonder. Je beleeft de hoofdstukken uit Lucas als het ware zelf. Ook wanneer het leven van de Here Jezus beschreven wordt, voel je je betrokken bij Zijn leven op aarde. Bijzonder hoe Beth Moore dit doet in haar boek.
Sommige hoofdstukken worden afgesloten met een gedachte om over na te denken en elk hoofdstuk eindigt met een gebed uit Gods Woord.

Ontmoet Jezus is een bijzonder dagboek waarin je 90 dagen op ontdekkingsreis gaat met Jezus. Beth Moore spoort je aan om iedere dag net als Maria te gaan zitten aan de voeten van Jezus, en om Hem steeds beter te leren kennen. Dat is immers de meest waardevolle tijdsbesteding die er is!

Auteur: Beth Moore
Titel: Ontmoet Jezus 
Uitgave: Paperback
Verschijningsjaar: 2016
Prijs: €14,95

Beth Moore is een internationaal bekend spreekster en veelgelezen auteur. Ze is bekend door haar dagboeken en bijbelstudiemateriaal voor groepen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.