17 maart 2018

Vol vertrouwen je man volgen

Het dagboek 'Een vrouw naar Gods hart' van Elizabeth George blijft geweldig. Ik heb het al diverse keren gelezen en elke keer geniet ik er weer van. Het dagboek is eigenlijk een soort samenvatting van het basisboek 'Een vrouw naar Gods hart' van dezelfde schrijfster.
In kernachtige zinnen geeft ze waardevolle levenslessen mee die we als echtgenotes en moeders goed gebruiken kunnen in ons dagelijks leven. Onlangs las ik deze passage en hoop ook jullie ermee te bemoedigen.

'Welkom bij het 'avontuur van de getrouwde vrouw'! Want het is een avontuur om je man te volgen. Ik ben zo trots op mijn dochter Courtney. Ze is getrouwd met een marinier, dus moet ze telkens als hij wordt overgeplaatst weer verhuizen. Opgewekt haalt ze de kasten leeg, beëindigt het abonnement van de krant en verstuurt adreswijzigingen - steeds maar weer. Ze staat niet toe dat haar 'nestdrang' haar verhindert om haar veilige, vertrouwde omgeving achter zich te laten en iets groters tegemoet te gaan... een leven vanuit een dieper vertrouwen op God. Ze vertrouwt erop dat God haar man leidt en dat Hij voorziet in alles wat zij en haar gezin nodig hebben. Leven met God betekent soms dat je vol vertrouwen iemand anders volgt. Hoe dan ook!

Maak jij het ook weleens mee dat je bepaalde keuzes moet maken om je man te volgen die je misschien zelf niet zou maken? Ik ben heel benieuwd hoe jullie hiermee omgaan.


6 opmerkingen:

 1. Ik heb hetzelfde dagboekje het afgelopen jaar gelezen en ben blij dat ik de lessen kan toepassen in een liefdevolle relatie. Ik ga verhuizen om bij mijn man te kunnen zijn. Dus ja, dat noem ik 'volgen'...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker, mijn man heeft al meerdere malen tot veranderingen aangezet, waar ik best tegenaan liep. Toch ging ik er in mee en achteraf kan ik zeggen dat het Gods leiding is geweest en dat ons gezin via mijn man Gods roepstem volgde.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te horen Anita. Het is niet altijd makkelijk maar uiteindelijk wel het beste.

   Verwijderen
 3. Goed onderwerp. Maar een antwoord op je vraag vind ik te persoonlijk voor het www

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...