13 februari 2018

Inspiratie en ideeën genoeg! Nu nog de uitwerking...

De laatste tijd krijg ik allerlei ideeën in mijn hoofd voor een nieuw boek. Maar omdat het verschillende ideeën zijn, is het moeilijk om er nog één lijn in te ontdekken. Soms neig ik namelijk naar een boek over een bepaald onderwerp (houd ik nog even voor mezelf) en soms krijg ik ineens inspiratie voor totaal iets anders: een roman. Het boek 'De verhalenmachine' van Iris Boter heeft mij ook opnieuw geïnspireerd tot het schrijven van iets nieuws. (Nadat ik het de vorige keer gelezen heb, heb ik overigens twee boeken geschreven).
Welke kant het deze keer opgaat, weet ik nog niet. Ik wil eerst goed nadenken over hoe ik het wil gaan aanpakken allemaal. Een soort 'plan van aanpak'. Ik krabbel hier en daar soms wel wat, maar het echte uitwerken gaat toch wat meer tijd kosten.

Via de sociale media volg ik 'Boekschrijven.nl'. Een inspirerende website met allerlei tips voor schrijvers. Toen ik afgelopen week deze tweet zag met de vraag: 'In welk genre voel jij je het meest thuis?' vond ik het een goed moment om hier eens serieus over na te denken.

Het artikel is hier trouwens terug te lezen. Het genre bepaalt
namelijk het soort boek dat je wilt schrijven. Zolang ik dit niet helemaal helder heb, zal ik toch nog even met mijzelf moeten 'stoeien'. Op de site is trouwens nog veel meer informatie en inspiratie te vinden voor schrijvers! Ook kun je via de mail gratis schrijftips ontvangen.


Via RoyalJongbloed kwam ik afgelopen week trouwens nog een leuke schrijfuitdaging tegen. Het is kort dag, hij start namelijk morgen al maar wie weet is het iets voor jou om hieraan mee te doen.

Schrijven is een manier van bezinnen. Schrijven helpt je gedachten te ordenen en gevoelens onder woorden te brengen. RoyalJongbloed, het Nederlands Dagblad en Dag6 organiseren daarom samen het project 40 dagen schrijven. Doe jij ook mee?

Wat houdt het in?
Je schrijft tijdens de veertigdagentijd een verhaal dat raakt aan het thema ‘onvoorwaardelijke liefde’. Met dat verhaal kun je meedoen aan een schrijfwedstrijd, maar dat hoeft niet. Verhalen die worden ingestuurd voor 31 maart worden door een jury gelezen. Wil je meedoen, mail dan naar 40dagenschrijven@nd.nl. Dan word je wekelijks op de hoogte gehouden van activiteiten en ontvang je tips en ondersteuning bij het schrijven.


4 opmerkingen:

 1. Verhalen schrijven of meedoen aan acties en wedstrijden blijft een goede manier om aan deadlines te wennen en het schrijven op peil te houden.... totdat je weer aan een boek begint :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lukt het met je 40 dagen schrijven? Dank je wel voor alle linkjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat eigenlijk heel goed. Ik schrijf elke dag een kort stukje en al met al heb je dan zo een heleboel tekst. Ik merk dat ik steeds meer onder de indruk raak van Zijn onvoorwaardelijke liefde. Geweldig is dat.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...