24 december 2017

Meest populaire Bijbeltekst

Nu het einde van 2017 in zicht is, is het tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Welke beproevingen en uitdagingen er ook op ons pad komen, we kunnen altijd naar God en Zijn woord zien voor troost en bemoediging. Volgens de digitale Bijbel YouVersion is er één Bijbeltekst die meer troost biedt dan welk ander vers dan ook.

YouVersion, ook in 2017 veel gebruikt, wees Jozua 1:9 aan als het meest populaire vers, omdat dit in dit jaar het meest gedeelde en gemarkeerde vers is onder alle gebruikers van de app. Ook leggen bijbellezers bij dit vers vaak een virtuele bladwijzer, om het later terug te kunnen lezen. Het vers luidt:
'Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.'

Bron: CIP

Wanneer ik bij mijzelf eens naga welk Bijbelvers het afgelopen jaar heel belangrijk is geweest, kom ik toch weer uit bij Micha 6:8. 

Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is 
en wat de Here van u vraagt: niet anders dan recht te doen 
en getrouwheid lief te hebben, 
en ootmoedig te wandelen met uw God.

Aan bovenstaande tekst wil ik mij ook in het komende jaar vasthouden. Of beter gezegd: aan mijn Verlosser wil ik mij de komende tijd vasthouden. Ik wil alles in Zijn handen leggen en het van Hem verwachten. Of dit nu ons huwelijk, de opvoeding, het huishouden, het schrijven of andere bedieningen betreft, het gaat uiteindelijk bij alles om Gods eer. Ik wil mij volkomen aan Hem overgeven.

Welke Bijbeltekst heeft voor jou veel betekend het afgelopen jaar?


4 opmerkingen:

 1. Psalm 37:3-5:
  Psalmen 37
  3 [beth] Vertrouw op de HEERE en doe het goede;
  bewoon de aarde en voed u met trouw. 4 Schep vreugde in de HEERE,
  dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. 5 [gimel] Vertrouw uw weg aan de HEERE toe
  en vertrouw op Hem: Híj zal het doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Psalm 37:5
  Commit everything you do to the Lord, trust Him and He will help you.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzonder dat je dezelfde tekst als Gerben hebt gekozen. Een mooie bemoedigende tekst.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...