27 jaar getrouwd - Hem zij alle dank!

Vandaag is het 27 jaar geleden dat mijn man en ik elkaar trouw beloofden. Aan de ene kant lijkt het lang geleden, aan de andere kant lijkt onze trouwdag net gisteren. Het was ook in een herfstvakantie (dit kwam destijds goed uit omdat ik nog op school zat) en het was ook niet erg koud die dag.

We hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt samen, zowel hoogte- als dieptepunten. Gelukkig zijn we er samen met de Heer altijd weer uitgekomen. We zijn Hem zo dankbaar dat hij ons bij elkaar heeft gehouden, ons heeft geleid en ons huwelijk steeds meer heeft verdiept. Ik zeg het wel vaker maar het zijn echt 'de gunstbewijzen des Heren, dat wij niet omgekomen zijn'. (Klaagl. 3:22-23)

Wanneer je vandaag de dag om je heen kijkt, word je er verdrietig van om te zien hoeveel echtparen er uit elkaar gaan. Gisteren nog hoorden we van een jong stel met jonge kinderen dat ze niet meer samen verder willen. Wat verschrikkelijk. Soms kán het niet anders, hebben mensen jarenlang gevochten en is het toch niet gelukt. Maar heel soms kan het wél anders en zouden mensen misschien meer tijd en aandacht voor elkaar en voor elkaars moeiten moeten hebben. Wanneer je echt samen met elkaar én met Hem verder wilt, is dit mogelijk. Daar blijf ik van overtuigd.

Wij hopen samen nog vele mooie jaren te hebben samen met onze kinderen en de aanhang. Bovenal hoop en bid ik dat onze liefde zich steeds meer mag verdiepen, dat we eensgezind zullen blijven en beschermd mogen blijven tegen alle verleidingen die op ons afkomen.
Een drievoudig snoer wordt niet snel verbroken. Hij alleen geeft hiervoor de kracht!


Reacties

  1. Mooi stukje zus. En mooi om al die jaren getuige te mogen zijn van jullie huwelijk en de zegen die jullie aan anderen uitdelen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.