6 september 2017

Relatie gelukkiger als partners voor elkaar biddenNiet om vroom te doen, maar toch: uit onverdachte bron blijkt dat een relatie gelukkiger wordt als partners regelmatig voor elkaars welzijn bidden. De Universiteit van Florida deed 20 jaar onderzoek naar de effecten van gebed op de relatie. De site Patheos, waarop atheïsten en gelovigen discussiëren, publiceerde de resultaten op 17 augustus.

De wetenschappers lieten zich niet voor een gelovig karretje spannen, dus namen alle nodige voorzorgsmaatregelen om zo objectief mogelijk te zijn. In het onderzoek speelden drie soorten gebeden een rol: een dankgebed, een gebed om wijsheid en een gebed om stilte.

Aan de zijkant van dit weblog kun je onder het label 'bidden' nog veel meer artikelen vinden die over bidden gaan. In diverse blogartikelen noem ik waardevolle boeken die je kunt gebruiken om voor je man of vrouw te bidden. Van harte aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.