3 augustus 2017

Veel wild op de Veluwe

Hoewel onderstaande foto is gemaakt op een wildpark, zag onze zoon hetzelfde weekend een heleboel wild hier in het bos. Hij zag bij Ermelo, Staverden, Gortel, Vierhouten en Epe maar liefst 45 varkens, 3 reeën, 7 herten, een haas en kleine vos.


Edelherten zijn overigens vanaf begin juli hun leven niet meer zeker in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een maand eerder dan gebruikelijk is de jacht op de edelherten gestart. De reden hiervoor is dat er meer dieren dan normaal moeten worden afgeschoten.
Dit jaar moeten er 201 edelherten worden afgeschoten op de Hoge Veluwe, normaal zijn dat er tussen de 80 en 100. Naast de edelherten worden ook 325 wilde zwijnen en 100 moeflons geschoten.
Door het overschot aan edelherten zoeken de dieren, bij gebrek aan voedsel in het bos, de randen van de Veluwe op. Akkers vreten ze leeg. Het gevolg hiervan is veel schade en boze boeren.

Ook dit artikel was opvallend in de krant. Het aantal botsingen tussen weggebruikers en wilde zwijnen breekt records!
Het aantal aanrijdingen hangt samen met het grote aantal zwijnen op de Veluwe in combinatie met voedselschaarste. De Veluwe telt nu naar schatting 6.250 zwijnen, dat is veel te veel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.