23 november 2016

Praat met je partner, niet met je smartphone


Mensen die vaak op hun smartphone kijken, hebben vaker ruzie met hun geliefde, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Maar ook hun gesprekken in het dagelijks leven lijden onder het ‘telefoonstaren’. Hoe zetten we onze relatie met onze smartphone op een lager pitje?

In het financieel dagblad stond een artikel dat ieder stel eigenlijk zou moeten lezen.


In het artikel wordt ook verwezen naar Theo Compernolle. Hij is neuropsychiater en schrijver van het boek 'Ontketen je brein'. In een ander blogbericht heb ik dit boek al eens aangehaald. Het is leerzaam en zeer de moeite waard.
'Het dwangmatige getuur naar een mobieltje wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een primitief hersengebied. Diep in ons brein wordt dopamine geproduceerd, een stof die motiveert om te zoeken naar beloningen. 
Hetzelfde hersengebied komt nu in actie als je op je mobiele telefoon kijkt. Compernolle: ‘Ook daarop zoek je naar een beloning: informatie. Het probleem is dat je op je telefoon eindeloos bevredigende informatie kunt vinden. En dus blijf je zoeken.’

Misschien is dit artikel een goede aanleiding om eens samen in gesprek te gaan over het telefoongebruik. Praten met je partner is belangrijker dan met je smartphone ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.