13 september 2016

Esther Kluwer benoemd tot bijzonder hoogleraar duurzame relaties en welzijn

Zo'n twee maanden geleden heb ik een stuk op dit weblog geschreven over een onderzoek dat van start gaat. Het betreft een onderzoek naar wat een huwelijk in deze tijd succesvol maakt. Het artikel is hier terug te lezen. Misschien is het goed om dat nog even te lezen, voordat je verder leest.

Afgelopen woensdag is er bekend geworden dat psycholoog Esther Kluwer zich vanaf 1 oktober aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gaat buigen over de vraag hoe relaties kunnen worden gered als er problemen zijn ontstaan. Zij is benoemd als bijzonder hoogleraar duurzame relaties en welzijn. Haar onderzoek moet zorgen voor minder scheidingen en duurzamer relaties. De leerstoel is een initiatief van de stichting Marriage Week Nederland. Deze uit Engeland overgewaaide organisatie heeft als doel 'mensen aan te sporen om te investeren in hun huwelijk'. Op de site van de stichting staan tal van tips om 'je relatie fijn te houden'.

Afgelopen woensdag is Esther Kluwer geïnterviewd door Tijs van den Brink in Dit is de Dag. Je kunt het interview hier helemaal terugluisteren. (Zeer de moeite waard!).

Kluwer zegt onder andere: 'De positieve kant van een duurzame relatie wordt niet vaak belicht.' Kluwer weet wel dat het niet makkelijk kan zijn, een duurzame relatie. 'Het is begrijpelijk dat het niet lukt. Maar daarom is het juist belangrijk om te kijken wat een duurzame relatie bevordert. Het is zeer gezond voor je welzijn. Als je ziet wat het effect is van een goede relatie, dat is bijna even groot als het stoppen met roken.’

Ook het Reformatorisch Dagblad heeft aandacht geschonken aan de benoeming van Esther Kluwer. Het artikel is via deze link te lezen.  

In een reactie op de benoeming zegt drs. Jan Hol, voorzitter van het bestuur van Stichting Marriage Week Nederland: ‘Onze stichting zet zich er voor in om het aantal gelukkige, langdurige liefdesrelaties te bevorderen en het aantal echtscheidingen te laten afnemen. Ons land heeft een beleid nodig dat langdurige liefdesrelaties ondersteunt. Duitsland en Engeland geven hierin al langer het goede voorbeeld. De Bijzondere Leerstoel past in dit streven.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...