Vind jij ook dat liefde en trouw belangrijk zijn?

Dit blogbericht lijkt wel veel op dat van vorige week maar ik kan het niet laten om toch even in te gaan op het beroep dat Kees van der Staaij vanochtend deed op de lezers in diverse dagbladen waaronder de Volkskrant en het Algemeen Dagblad.
'Vind jij ook dat liefde en trouw heel belangrijk zijn? Dat je elkaar liefhebt, en dus niet bedriegt? Dat je er bent voor je kinderen?, aldus de SGP-leider.

De advertentie is onderdeel van de campagne ‘Liefde en Trouw’, die aan het eind van de zomer met behulp van crowdfunding op diverse billboards (foto) zal verschijnen. Aanleiding van de actie zijn bedrijven die geld verdienen aan reclame voor overspel. Datingsites richten zich zelfs nadrukkelijk op mensen met een relatie. Via grote reclamecampagnes roepen ze gehuwden op om vreemd te gaan en hun geluk op het spel te zetten.

De SGP-voorman vindt het tijd voor 'een mooier verhaal'. 'Het verrast mij elke keer hoe breed dit tegenwoordig weerklank vindt. Wil jij eens nadenken hoe jij of jouw organisatie een steentje kan bijdragen aan een positief geluid over liefde en seksualiteit?' 

Ook op de radio hoorde ik vanmorgen hoe Van der Staaij zijn oproep uitlegde aan Frits Spits. De moeite waard om het even terug hier te luisteren.

Ik vind het geweldig om te zien dat politici zich hiervoor inzetten en mensen uitdagen om over dit belangrijke thema na te denken.Reacties

  1. Het is een belangrijk onderwerp, maar voor veel mensen niet van deze tijd. Goed hoor dat mensen er over na gaan denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.