Wie nog nooit van mening is veranderd, heeft nog nooit iets geleerd!

Een mooie uitspraak met een diepe kern van waarheid. En... deze keer betrek ik hem op mijzelf.
Enige tijd geleden heb ik een vaste schrijfmiddag ingepland (een voor mijn blogs en een voor mijn boek). Hoewel het voornemen misschien goed was, blijkt het in de praktijk toch moeilijk uitvoerbaar.
Na enig denkwerk heb ik dus toch maar besloten om de tijd die ik aan schrijven wil besteden te spreiden over de week. Het grote voordeel van het schrijven aan mijn boek als ik dat elke dag doe, is dat ik niet helemaal uit het verhaal ben. Als ik één middag in de week aan mijn boek schrijf, moet ik het hele verhaal telkens weer opnieuw lezen om mijzelf weer in te leven in het verhaal. De afgelopen week heb ik op diverse dagen geschreven en dit is goed bevallen.

Tweede deel van de Bosvrienden
Mijn tweede deel van mijn kinderboek de Bosvrienden, vordert gestaag. Er staan inmiddels een aantal hoofdstukken op papier en ik heb nog een heel aantal ideeën die ik wil uitwerken de komende tijd. Vóór de zomer hoop ik het boek klaar te hebben en op te sturen naar een uitgever.

Boek stille tijd
Mijn boek over stille tijd ligt nu bij vier uitgevers en hier hoop ik de komende maand dan toch echt iets van te horen. Er is mij verteld dat je geduld moet hebben hierbij en ik merk dat dat behoorlijk op de proef wordt gesteld.

Ontspullen, ook op de computer! 
Misschien hebben jullie trouwens mijn blog over 'ontspullen' gelezen. Hoewel het ontspullen zelf tijdelijk wat extra tijd kost, levert het uiteindelijk veel tijd op. Je hoeft niet meer naar de spullen te kijken, ze niet meer op te ruimen of schoon te maken. Een leger huis betekent minder afleiding en uiteindelijk een leger hoofd. Er ontstaat ruimte voor dingen die er écht toe doen en die je zelf wilt. Afgelopen weken heb ik niet alleen fysieke spullen weggedaan, ook op mijn computer ben ik flink bezig. Zo heb ik een aantal social media-accounts verwijderd die mij teveel tijd kostte, zette ik mijn geluid van Whatsapp uit (ik kijk alleen wanneer ik dat wil) en heb ik al mijn sociale media op mijn telefoon verwijderd. Ook op Facebook heb ik een aantal keuzes gemaakt die mij een stuk ontspannender maken. Er blijft o.a. meer tijd over om te schrijven ;)Tot slot
Ik ben gek op schrijven maar ook op testjes doen. Het moeten overigens wel zinvolle testjes zijn die ook echt iets opleveren waar ik mee verder kan! 
Onlangs vond ik het testje 'Wat is jouw oertalent?' Het was erg leuk om te doen en de uitkomst (organiseren) klopte precies. Ik ben benieuwd wat er bij jou uitkomt.Ook de LOI- beroepsinteressetest is leuk om te doen. Misschien kom je nog voor verrassingen te staan? Je kunt hier de test maken en kijken op welk gebied jouw talenten liggen.

Reacties

 1. Ha Wendy, leuk blogje weer met je eigen ervaringen. Soms moeten we idnerdaad weer van beslissingen terugkomen. En dat testje... leuk he? Het is nog in een proeffase, maar de resultaten zijn er bemoedigend. Op LinkedIn kun je ze lezen bij Matthijs Goedegebuure.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie Marja. Ik had het testje inderdaad ook op LinkedIn gevonden. Erg leuk!

   Verwijderen
 2. Bij mij komt er verwoorden uit. ( na twee keer - twee keer hetzelfde)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.