21 februari 2016

Bestuderen van vrouwen uit de Bijbel - RuthEen aantal jaren geleden - in 2009 - om precies te zijn, is bij mij het verlangen ontstaan om elk jaar het leven van één Bijbelse vrouw te bestuderen. In 2009 is dat Eva geworden, in 2010 Sara en in 2011 was dat Rachel. Toen ik pas een vraag via de e-mail kreeg van iemand die vroeg of ze de studie van Sara mocht gebruiken voor haar boek dat ze ging schrijven, las ik de studies nog eens aandachtig door.
Wat was het waardevol om dit zo te kunnen doen de afgelopen jaren en wat jammer eigenlijk dat ik er de afgelopen drie jaar verder geen aandacht aan heb besteed.
Graag zou ik de draad weer oppakken in 2016 en ik wil dan mij dan ook dit jaar graag verdiepen in het leven van Ruth. Aan het einde van dit jaar zullen jullie er ongetwijfeld meer over kunnen lezen op dit weblog.

Het bestuderen van Ruth zal ik doen aan de hand van één van de methodes uit het boek van Rick Warren. Je kunt hier meer lezen over de biografiestudie.

Heb jij weleens het leven van een vrouw uit de Bijbel bestudeerd? 


2 opmerkingen:

  1. ja heb ik en er ook blogs over geschreven. Ik vind het fijn te zien hoe de vrouwen toen waren, reageerden etc. Mooi blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik beperk me soms wel tot een thema maar nooit heel lang tot één persoon. Wat ik wel mooi vind is het boek van Francine Rivers, over Ruth. Ongeschokt heet het. Achterin het boekje staan opdrachten en gespreksvragen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...