Bidden voor vervolgde christenen

Afgelopen week, toen ik het boekje 'Ontwapend Gebed' van Anne van der Bijl en Al Janssen weer eens herlas, werd ik er weer bij bepaald hoe belangrijk het is om te (blijven) bidden voor vervolgde christenen.
Vervolgde christenen in Noord-Korea - maar ook in veel andere landen - kennen de kracht van gebed. Hun land is in totale crisis. De bevolking heeft te maken met hongersnood en staat onder zware druk van de regering van Kim Jong-Un. Noord-Koreaanse christenen hebben te maken met de zwaarste christenvervolging ter wereld. Als je geloof ontdekt wordt, kom je in een strafkamp terecht.

Maar ondanks hun afschuwelijke omstandigheden weten de christenen dat gebed bergen kan verzetten. Zij bidden zelf tot God om kracht maar zij vragen ook aan ons om voor hen te bidden. Via de site van Open Doors zijn er verschillende gebedspunten te vinden die je hierbij kunt gebruiken.
Als je je aanmeldt voor de gebedsnieuwsbrief Noord-Korea, ontvangt je elke twee maanden een e-mail met actuele gebedspunten over Noord-Korea. Je krijgt informatie over de politieke situatie, de vervolgde kerk en de projecten van Open Doors in dit land. 

Je kunt ook (als vrouw) specifiek bidden voor vervolgde christenvrouwen. Je kunt je via Open Doors aanmelden voor gebedspunten en je ontvangt elke twee maanden per e-mail actuele gebedspunten over vervolgde christenvrouwen. Je kunt je aansluiten bij een bestaande gebedsgroep maar je kunt ook heel goed individueel bidden. Wanneer je je hier aanmeldt voor de gebedspunten krijg je ook nog het boekje 'Wees Wakker' van Anne van der Bijl erbij. Een aanrader!

Wanneer je op de site van Open Doors kijkt onder het menu 'bidden' vind je nog veel meer mogelijkheden om te bidden voor vervolgde christenen.


Laten we er een gewoonte van maken 
om te bidden voor broeders en zusters in zware omstandigheden!


De ranglijst van 2016 is gratis aan te vragen via de website.Reacties