Bidden voor je kinderen

Ruim een jaar geleden heb ik een vijftal artikelen geschreven over het bidden vóór en met je kinderen op één van mijn andere weblogs 'Christelijk opvoeden'. Als je deze nog eens terug wilt lezen, kun je deze terugvinden onder het label bidden. 

De afgelopen tijd kwam ik nog verschillende andere stukjes tegen over gebed die mij raakte. Als je geen ouder of opvoeder bent, kun je de stukjes misschien ook toepassen op je eigen leven. 

"Het moeilijkste aspect van het gebed voor onze kinderen is mogelijk het wachten op een antwoord. Soms komen de antwoorden snel, maar vaak ook niet. Als ze op zich laten wachten, kunnen we ontmoedigd of wanhopig of zelfs boos worden op God. Alles lijkt hopeloos, en we zouden het bijltje er het liefst bij neer gooien. Soms maken onze kinderen verkeerde keuzes, ondanks alles wat we voor hen hebben gedaan en al onze gebeden voor hen, en moeten ze leven met de gevolgen van hun keuzes. Het is moeilijk voor ouders op zulke momenten te moeten toekijken, hoe oud het kind ook is.
Als je kind verkeerde keuzes heeft gemaakt, maak jezelf dan geen verwijten en houd niet op met bidden. Blijf met je kind in gesprek, blijf voor hem of haar bidden en spreek Gods Woord uit. Besluit om nog toegewijder te bidden in plaats van het op te geven."
uit: De kracht van biddende ouders


"Bidden voor je kinderen is de krachtigste manier om voor hen te zorgen. Meestal zal je hart van nature overvloeien in gebed voor hen. En zelfs als ze je problemen bezorgen of je geduld op de proef stellen, zal een kort gebed op dat moment je emoties tot bedaren brengen en je kinderen kalmeren. Je zult met verbazing zien dat het gebed enorm veel doet in het leven van je kinderen. Vraag God om je te helpen je kinderen te laten zien dat ze, na je man, de belangrijkste mensen in je leven zijn.
Wees bereid om te laten zien dat je van hen houdt. Maak dagelijks tijd vrij om te bidden voor je kinderen. En vergeet niet om voor hen te bidden waar ze bij zijn, want zo breng je aan hen over dat God van hen houdt. Je geeft ze zo ook een gevoel van veiligheid en je laat ze zien hoe je moet bidden. Je kunt je tijd niet beter besteden dan voor je kinderen te bidden. Het gebed is een groot voorrecht!"
Elizabeth George


"Door dingen die je bezighouden, die je opmerkt, die je raken, waar je blij van wordt, voortdurend met je kind bij God neer te leggen, leer je je kind op een natuurlijke manier meer en meer afhankelijk van God te worden. Je leert dat de hemelse Vader te maken heeft met de dingen van elke dag; dat Hij betrokken is op ons leven. Als je Hem vraagt om inzicht, kracht, juiste keuzes maken, wijsheid, oplossingen, doorzettingsvermogen en wat je kind maar nodig heeft, gaan God en je eigen leven elkaar steeds meer raken. Je kind gaat leren om in nood op God te vertrouwen, om dingen van Hem te verwachten, om te vertrouwen dat Hij je leven leidt en stuurt."

Nu is bovenstaand stukje natuurlijk bedoelt voor het bidden voor je kinderen maar is het voor ons, als volwassenen, vaak niet net zo?Reacties

  1. Zeer goed toepasbaar ja, ik heb geen kinderen, maar bid wel voor familieleden 9waaronder ook kinderen). Soms denk je, pfff, dat heb ik al 100x gevraagd, maar dan komen er toch weer nieuwe inzichten of nieuw vuur.... doorgaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.