8 september 2015

Ouders die bidden

"Het is de mooiste baan. Het is de moeilijkste baan. Het kan de pijnlijkste baan zijn. Niets geeft zoveel voldoening en niets is zo stimulerend. Niets is zo uitputtend en zo slopend.
Geen enkel aspect van je leven geeft je zoveel voldoening als alles goed gaat. Geen enkel aspect van je leven geeft je zo'n sterk gevoel van mislukking als het fout gaat.

OUDERSCHAP !

Het woord alleen al kan tegenstrijdige gevoelens oproepen. We doen bij de opvoeding van onze kinderen ons uiterste best. Maar net als we denken het ouderschap volledig onder de knie te hebben, betreden we opeens weer een nieuw terrein. Elke leeftijd en elke fase in de opvoeding heeft zo zijn eigen problemen. Soms varen we er moeiteloos doorheen. Soms krijgen we te maken met vloedgolven en stormen. Soms raken we zo uitgeput, dat we het liefst het bijltje erbij neergooien en ons laten meenemen door de storm, waarheen die ons ook brengt.
Maar ik heb goed nieuws. We hoeven ons niet te laten opzwepen door de wind en te laten meesleuren met het wisselende tij. We hoeven het leven van onze kinderen nooit aan het toeval over te laten.
We hoeven niet gespannen door de kamer te ijsberen, nagelbijtend, handenwrijvend, niet wetend wat we met die vreselijke tweejarigen of die zenuwslopende tieners aanmoeten. We hoeven niet bang te zijn voor iedere nieuwe ontwikkelingsfase, voor gevaren die mogelijk op de loer liggen. En we hoeven ook geen volmaakte ouders te zijn. We kunnen nu beginnen - op dit ogenblik - om een positieve invloed uit te oefenen op de toekomst van ons kind. Het is nooit te vroeg en nooit te laat. Het maakt niet uit of het kind drie dagen oud is en volmaakt, of dertig jaar en verwikkeld in de derde echtscheiding als gevolg van een drankprobleem. In elke fase van hun leven hebben onze kinderen behoefte aan ons gebed en zullen ze er baat bij hebben.
Het geheim is dat we het niet allemaal zelf moeten doen, maar dat we hulp zoeken bij de deskundigste Ouder aller tijden - onze hemelse Vader. Van daaruit moeten we stap voor stap elk detail in het leven van ons kind met gebed omringen. Daar gaat een enorme kracht van uit, meer dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. Onderschat nooit de kracht van biddende ouders!"

Stormie Omartian


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.