15 juni 2015

Studiebijbel - een prachtig naslagwerk

Niet zo lang geleden noemde ik op dit weblog het boek van Jim George: 'De Bijbel in Beeld in 66x10 minuten'. Dit is een redelijk eenvoudig boek dat je gebruiken kunt als naslagwerk. Wil je echter nog meer de diepte in en heb je meer tijd om aan Bijbelstudie te besteden? Kijk dan eens naar de Studiebijbel. Op 3 april j.l. heeft het Centrum voor Bijbelonderzoek (CvB) het laatste deel van de commentarenserie Studiebijbel gepresenteerd. Het betreft het commentaar op de boeken Hosea tot en met Maleachi dat daarmee het twaalfde deel in de serie Oude Testament wordt.

Met deze uitgave is de hele Bijbel nu becommentarieerd door ruim veertig auteurs op ruim 23.000 pagina's . In totaal zijn er reeds 110.00 boeken gedrukt en verspreid. Het CvB zal binnenkort een nieuwe app van de Studiebijbel uitgeven voor tablets en smartphones. Dit jaar hoopt het redactieteam ook de Studiebijbel in het Spaans via internet beschikbaar te kunnen stellen, met name voor Latijs-Amerikaanse landen.

De Studiebijbel is een handig en praktisch naslagwerk bij het Bijbellezen. Mocht je nog helemaal niet in het bezit zijn van naslagwerken bij de Bijbel dan is deze Studiebijbel het overwegen van het aanschaffen waard. Het is een hele investering maar het is de moeite.
www.studiebijbel.nl


(Zo ziet de Studiebijbel eruit zonder papieren kaft)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.