22 januari 2015

Laat de rest aan God over

Nu ik de geschiedenis van Noach nog weer eens gelezen heb, vallen mij opnieuw dingen op. Omdat het zo'n bekend verhaal is, heb je de neiging snel door te lezen omdat je al weet wat er komen gaat.
Toch werd ik stilgezet bij een paar bijzondere verzen. In Genesis 7:16 wordt namelijk gezegd dat de dieren die in de ark zouden moeten komen door God zelf in de ark werden gebracht.
Veel mensen - en eerlijk gezegd heb ik die gedachte ook weleens gehad - vragen zich af hoe het hele dierenrijk bij elkaar gebracht werd. Zouden Noach en zijn zonen er jaren over gedaan hebben om de dieren te verzamelen?
In werkelijkheid deden de dieren precies wat God hen bevolen had. Het bleek dus helemaal geen probleem te zijn om de dieren te verzamelen. Terwijl Noach trouw deed wat God hem opdroeg: de ark bouwen, zorgde God voor de rest van het werk.
Eerlijk gezegd doen wij vaak het tegenovergestelde van wat Noach deed. We maken ons vaak druk over kleine dingen waar we geen vat op hebben en de dingen die we wel kunnen veranderen, verwaarlozen we.
Laten we ons, net als Noach, concentreren op de taak die God ons geeft en laten we de rest aan God overlaten.


7 opmerkingen:

 1. Bedankt! Soms heb je het even nodig dat zoiets tegen je gezegd wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he, als je weer iets nieuws haalt uit een verhaal dat je al vele malen hebt gelezen! Ja, doen wat ons opgedragen is, de rest overlaten aan God!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijf bij je leest. Doe maar gewoon, vertrouw mij maar. En God sloot de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stukje! Dank voor je woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft een boeiende geschiedenis. En wat lastig om zaken los te laten, je te beperken tot wat je taak is en verder de Heere te vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.