29 januari 2015

Abraham wordt beproefd in Egypte

Wanneer je het verhaal van Abraham leest, blijf je je verwonderen. Wat was hij gehoorzaam in de beginperiode toen God hem vanuit Ur, via Haran riep naar Kanaän. Toen Abraham eindelijk in het beloofde land aangekomen was na een zware reis, leek alles rustig te worden. Toch breekt er juist op dat moment hongersnood uit. Abraham moest vluchten naar Egypte en heeft opnieuw een lange woestijnreis voor de boeg.
Waarom zou er hongersnood zijn in het land waar God Abraham net heen had geroepen?
Misschien vraag jij je dit ook wel eens af. Je hebt bv. net een moeilijke en zware periode gehad in je leven en nog voordat je goed en wel 'bijgekomen' bent, komen er alweer nieuwe moeilijkheden op je weg en word je opnieuw beproefd.
Abraham ging dwars door de woestijn naar Egypte toe. De proef voor zijn geloof doorstond hij glansrijk. Hij twijfelde niet aan Gods leiding, toen hij zijn moeilijkheden onder ogen zag.
Veel christenen merken al gauw dat ze voor grote hindernissen komen te staan wanneer ze besloten hebben God te volgen. Het is goed om je op zo'n moment af te vragen wat God aan het doen is. Gebruik je verstand dat je van God kreeg, net zoals Abraham deed toen hij tijdelijk naar Egypte verhuisde en wacht op nieuwe kansen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.