Jonge pubers drinken fors minder alcolhol

Hoewel onderstaand artikel niet specifiek gaat over christelijk opvoeden, blijft het toch ook in christelijke gezinnen een belangrijk gespreksonderwerp.

Jonge pubers drinken fors minder alcohol  Vandaag is er een artikel verschenen op de site van Nu.nl. (klik op de link om  het hele artikel te lezen). De onderzoekers spreken van een cultuuromslag onder jonge pubers.

Wat vinden jullie van het onderzoek? Biedt het weer hoop?

Hoe gaan jullie als ouders om met alcohol drinken binnen het gezin? Hebben jullie bepaalde regels?

Zijn er onder jullie als ouders ook die alcohol leren/laten drinken uit bepaalde (Bijbelse) principes helemaal niet aanmoedigen? 

Het is een breed onderwerp waar veel over gezegd kan worden. Wil je erover meepraten, laat dan je reactie achter onder dit bericht of in de groep op Facebook.

Reacties

  1. Wij hebben bepaalde regels in het gezin. Onder de achttien geen alcoholische drank. Thuis heb je er zelf controle over. Buitenshuis wordt het stukken moeilijker. Wij moedigen het zeker niet aan omdat wij bij één van onze kinderen gezien hebben, dat drank meer stuk maakt dan je lief is.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.