5 juli 2014

Wandelen door geloof - Jon Bloom

De afgelopen 35 dagen heb ik genoten van het boek 'Wandelen door geloof' van Jon Bloom.

Met zijn grote inlevingsvermogen helpt de schrijver je om na te denken over echte ervaringen van echte mensen. Wat de subtitel van het boek belooft, maakt de schrijver ook echt waar: 'Een frisse kijk op oude verhalen over wandelen in geloof'.

Het voorwoord in het boek is geschreven door John Piper en ook dat is al een bemoedigend begin van het boek.
Bloom neemt vervolgens 35 korte Bijbelgedeelten onder de loep en probeert zicht helemaal in te leven in de situatie van de betreffende persoon.
Hoe moet het bv. voor Jozef geweest zijn toen de engel wel aan Maria verscheen maar in eerste instantie niet aan Hem?
Hoe zou de overspelige vrouw zich gevoeld hebben toen ze, nadat ze niet veroordeeld werd door Jezus, weer naar haar huis moest?
Hoe zou het leven van de blindgeborene eruit gezien hebben toen hij werd genezen door Jezus en weer kon zien?

Het boek is zeer de moeite waard en ook goed te gebruiken in je stille tijd omdat er bij elk verhaal een passend Bijbelgedeelte is aangegeven.

Voorin het boek staat nog een prachtig citaat:

'Wanneer de stormen van het leven toeslaan, lijken ze ons altijd sterker toe dan Gods Woord. We moeten beseffen dat onze waarnemingen bedrieglijk kunnen zijn. Wanneer de omstandigheden ons de angst om het hart doen slaan, moeten wij onszelf de vraag stellen: Waar is je geloof?'

- Wat God wil, is dat jij meer gelooft in wat Hij zegt dan in wat jij ziet - 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.