Praten en luisteren

"Iedereen die kinderen heeft, weet dat praten en luisteren helaas niet altijd hetzelfde is als communiceren. Is dat ook jouw ervaring? Gelukkig heeft de Bijbel deskundige raad op het gebied van communicatie.
Het boek Spreuken laat ons weten: 'Een zacht antwoord keert woede af' (15:1). 'Lieflijke woorden ... zijn genezing voor de beenderen' (16:24). 'In de veelheid van woorden ontbreekt de overtreding niet' (10:9).
En zeg nu zelf: dat is toch helemaal waar? En Jakobus houdt ons voor: 'Ieder mens moet haastig zijn om te horen, maar traag om te spreken en traag tot toorn' (1:19).
Let nauwkeurig op de toon van je stem en op de woorden die je gebruikt. 'Zoetheid van lippen vermeerdert het inzicht' (Spreuken 16:21). Leer te communiceren als een moeder of vader naar Gods hart."

Elizabeth George

Vind jij het soms ook moeilijk om op een liefdevolle manier te praten tegen en met je kinderen?


Reacties

  1. Moeilijk is het wel. Maar ik ben dankbaar voor de mooie lessen uit de Bijbel. En omdat de Bijbel waar is wil ik die graag toepassen in mijn gezin. En vaak/altijd heb ik daar toch Gods hulp bij nodig!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.