7 mei 2014

Buiten Christus om wordt niemand verlost van de zonde

"Ook u, die eertijds vervreemd en vijandig gezind waart blijkens uw boze werken, heeft Hij thans weder verzoend,  in het lichaam zijns vlezes, door de dood, om u heilig en onbesmet en onberispelijk vóór Zich te stellen, indien gij slechts wel gegrond en standvastig blijft in het geloof en u niet laat afbrengen van de hoop van het evangelie, dat gij gehoord hebt en dat verkondigd is in de ganse schepping onder de hemel, en waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben." 
Kolossenzen 1: 21-23

Bovenstaande verzen zijn drie prachtige diepgaande Bijbelteksten. Eigenlijk is dit de inhoud van het hele Evangelie. Ik las er het volgende over:

'Niemand kan zichzelf redden. Wie eeuwig wil leven, moet helemaal op Gods genade steunen. Dat geldt voor alle mensen, of ze nu moordenaars zijn of eerlijke, hardwerkende burgers. Alle mensen zijn zondaars. Zelfs al hadden we maar één zonde begaan, dan nog waren we van Christus afhankelijk voor verlossing en om eeuwig leven te ontvangen.
Buiten Christus om kan niemand verlost worden van de zonde.
Wanneer wij geloven dat Jezus Christus gestorven is om onze zonden weg te nemen, verklaart God ons onschuldig. Geloven betekent vertrouwen dat Hij onze zonden vergeeft, de relatie tussen God en ons herstelt en ons de kracht geeft om naar Zijn wil te leven. Wanneer een rechter een beklaagde vrijspreekt, vervalt de aanklacht. Juridisch is het alsof nooit een aanklacht heeft bestaan. Wanneer God onze zonden vergeeft, wordt elke aanklacht gewist. In Zijn ogen is het alsof we nooit gezondigd hebben. Dat is de oplossing die God aanbiedt aan alle mensen, ongeacht hun achtergrond en verleden.'

Wow, wat een genade...1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.