1 mei 2014

Nederlandse moeders vaak onzeker over opvoeding

Nederlandse moeders voelen zich wekelijks één of meerdere keren onzeker. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek onder meer dan 1.100 Nederlandse moeders.

Meer dan de helft van de Nederlandse moeders vraagt zich wekelijks af of zij het wel goed doet als moeder.

Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard Direct in opdracht van Roosvicee onder 1.104 Nederlandse moeders met één of meer kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar.

Omdat ik niet het hele artikel van Nu.nl hier kan plaatsen verwijs ik jullie naar de link van dit artikel.

Verderop staat nog:
De helft van de werkende moeders voelt zich schuldig omdat ze soms weinig tijd heeft voor haar kinderen, tegenover 26 procent van de niet-werkende moeders. Van de niet-werkende moeders voelt 3 procent zich schuldig, omdat ze hun kinderen niet alles kunnen geven wat ze willen. Bij werkende moeders is dit percentage 33 procent.
Toch denkt 81 procent van de ondervraagden dat moeders die hun hart volgen, het uiteindelijk goed doen.

Mijn vraag aan jullie is: herkennen jullie je in de gevoelens van de niet-werkende moeders? (vreemde term overigens want niet-werkende moeders bestaan niet natuurlijk)
Voelen jullie je ook wel eens schuldig?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Reacties zijn welkom.


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je hier een blog over schrijft! Ik herken het niet. Wij hebben een dochtertje van bijna twee, mijn vriend werkt en ik ben thuis. Maar omdat we hier heel bewust voor hebben gekozen, heb ik geen schuldgevoelens of ik het wel goed doe of of ik haar wel genoeg kan geven (Nederlandse kinderen hebben over het algemeen meer dan genoeg :D). Ik vond het vroeger altijd erg fijn dat ons moeder thuis was, en ik ben blij dat wij onze dochter dat ook kunnen geven. Verder doe ik mijn best, met alle liefde, en dat is vast goed genoeg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word een beetje moe van al die onderzoeken. Meestal is het weinig vernieuwend wat ze 'ontdekken'.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...