1 mei 2014

Kennis dient als richtingaanwijzer

In het eerste hoofdstuk van de Colossenzenbrief schrijft Paulus rake woorden. Wat mij vanmorgen opviel, waren de verzen 9 en 10:

"Daarom houden ook wij sedert de dag, dat wij dit gehoord hebben, niet op voor u te bidden en te vragen, dat gij met de rechte kennis van zijn wil vervuld moogt worden, in alle wijsheid en geestelijk inzicht, om de Here waardig te wandelen, Hem in alles te behagen, in alle goed werk vrucht te dragen en op te wassen in de rechte kennis van God."

Paulus stelt een dwaalleer aan de kaak en legt uit dat kennis alleen hol is. Alleen kennis die levens verandert en mensen goed leert leven, is zinvol. Zijn gebed voor de Colossenzen heeft twee dimensies: dat ze leren begrijpen wat God wil en dat ze de kracht zullen ontvangen om Gods wil te doen.
Het heeft geen zin alleen maar kennis te verzamelen. Kennis dient als richtingaanwijzer in het leven. Paulus wenste dat de Colossenzen wijs zouden zijn en hun kennis zouden gebruiken. De kennis van God is geen geheim voor ingewijden. God wil die kennis aan alle mensen geven. En dat niet alleen: Hij wil dat wij ook voor Hem leven en Zijn wil doen!
uit: Het Leven


1 opmerking:

  1. Kennis als richtingwijzer... dat is een goeie ja. Kennis waar de niets mee doen is opvulling. het is juist zo mooi om iets te leren en het dan ook te DOEN!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...