25 januari 2014

Zonden belijden


"Indien wij onze zonden belijden, 
Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en 
ons te reinigen van al onze ongerechtigheden" 
1 Joh.1:9Je zonden belijden...dat is nog niet zo eenvoudig. Soms ben je je namelijk niet eens bewust van de dingen die je fout hebt gedaan of gezegd. Vaak komt er bij mij in mijn gebed zo'n algemene regel: 'Vader, wilt u alles wat tussen U en mij instaat wegnemen en vergeven'. Hier is op zich niets mis mee natuurlijk. Wanneer je dit oprecht aan God vraagt, zal Hij dit doen. Toch is het denk ik goed om je fouten en zonden zo veel mogelijk te benoemen en vervolgens te belijden. Hij is zo getrouw en rechtvaardig dat Hij ze wil vergeven!

Toen ik onderstaande lijst las met negatieve karaktereigenschappen en zonden werd ik mij nog veel meer bewust van mijn fouten en tekortkomingen. Misschien helpt het jou ook om gerichter te bidden en schuld te belijden:


 Bron: 12 manieren om je weg in de Bijbel te vinden - R. Warren"Een persoon ziet geen schoonheid in Christus als Redder 
totdat hij ontdekt zelf een verloren en gebroken zondaar te zijn." 
~ J.C. Ryle ~

2 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad een hele lijst. Ik ben zo dankbaar dat als wij ze belijden, HIJ getrouw is en ons ze vergeeft. Dat is dan een ENORME lijst!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om dingen bij naam te noemen, anders kan het gebed makkelijk wat oppervlakkig worden. Je blogje zette me tot nadenken, want hoe kan ik tot méér erkenning komen? Meer erkenning van mijn zonde, betekent namelijk ook: meer reiniging. Mij helpt het vooral - in het drukke, dagelijkse leven - door (het liefst al ín de situatie zelf) te ontdekken wat mij tot innerlijke onrust wil brengen. Daar gaat mijn laatste blogje over.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.