19 januari 2014

Liefde én rechtvaardigheid

Hosea 12: 7 'Gij dan, keer tot uw God terug, bewaar liefde en recht en wacht bestendig op uw God.'

"De twee principes waartoe Hosea zijn volk opriep - liefde en rechtvaardigheid - zijn de basis van Gods karakter. Voor Zijn volgelingen zijn ze van het grootste belang, maar het is niet eenvoudig ze in evenwicht te houden. Sommige mensen hebben zoveel 'liefde' dat ze het kwaad goedpraten. 
Anderen zijn zo 'rechtvaardig' dat ze de liefde vergeten. Liefde zonder rechtvaardigheid, waarin dus niet gestreefd wordt naar een hogere norm, laat mensen over aan hun zonde. Rechtvaardigheid zonder liefde, waarin het hart dus niet meespeelt, drijft mensen weg van God. Wanneer je het een toepast ten koste van het ander, wordt je getuigenis vervormd. Gemeenten van vandaag moeten, net als Hosea's volk, beide principes in acht nemen."

Bron: Het Leven 

2 opmerkingen:

  1. Soms kan een tekst in eens "opvallen" en raak zijn. Wat is Gods woord rijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoorde een keer de uitdrukking: als je het over God hebt moet je met twee woorden spreken. Liefde en rechtvaardigheid. Etc. Dat heb ik altijd onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.