16 januari 2014

Gods onvoorwaardelijke liefde in Hooglied


'Als een lelie tussen de distels,
zo is mijn vriendin tussen de meisjes'. 
Hooglied 2:2 

Afgelopen week heb ik een pakkend boekje gelezen van een jonge, veelbelovende schrijfster.
Silvana Schasfoort heeft niet lang geleden, op 20 jarige leeftijd, het boek 'De zoektocht naar Gods onvoorwaardelijke liefde in Hooglied' geschreven.
Nadat zij het bijbelboek Hooglied had bestudeerd en het haar leven had veranderd, ontstond er bij haar een verlangen om de schatten die ze had geleerd met anderen te delen. Het boek is eigenlijk een verzameling van al die schatten die ze heeft gevonden.
Silvana vertelt in haar voorwoord dat het boek Hooglied bekend staat als het liefdesboek van de Bijbel. Het is geschreven door koning Salomo en kan op twee verschillende manieren uitgelegd worden. Ten eerste als een liefdesbrief van Salomo aan zijn minnares. Maar je kunt het ook lezen als een liefdesbrief van Jezus, de Bruidegom- Koning, aan ons.

Op deze laatste manier heeft Silvana dit bijbelboek ook gelezen. God openbaart namelijk op deze wijze Zijn liefde voor Zijn gemeente, Zijn bruid. God heeft ons gemaakt met een leegte, een intens verlangen dat alleen door Zijn liefde vervuld kan worden.
Door het hele boek heen verweeft de schrijfster allerlei persoonlijke ervaringen. Veel problemen waar ze mee heeft geworsteld in haar leven, heeft ze in haar boek verwerkt. Aangrijpend en confronterend.....

Een prachtig citaat uit het boek staat op blz.65:
"De eerste waarheid is dat we onszelf moeten zien als degene waar Jezus naar verlangt. Dat is namelijk waar de boodschap van Hooglied over gaat: Zijn verlangen naar ons. Deze openbaring zal ons krachtig veranderen, wanneer die eindelijk in ons diepste wezen is geplant. Inzicht in Gods hart en Zijn gedachten over ons geeft ons de kracht om niet meer te leunen op andermans meningen. Dit gedachtegoed brengt grenzen aan in onze emoties. Het brengt stabiliteit. We kunnen nu immers tegen de vijand en onze ziel zeggen: "Er staat geschreven: Hij verlangt naar mij. Ook al wijzen anderen mij af, Hij neemt mij aan als Zijn bruid."
De tweede waarheid is dat we onszelf zien als Zijn geliefde. Ons hart moet galmen met de woorden: "Ik ben Zijn erfdeel. Ik ben immers duur gekocht ( 1 Kor. 6:20). Ik sta onder Zijn leiderschap en wil Hem behagen. Zijn verlangens zijn waar ik het meest om geef. Niet mijn wil geschiede, maar de Zijne. "

De schrijfster bid voor haar lezers aan het begin van haar boek: 'Ik bid dat je door dit boek aan zoektocht begint die je dichter bij het hart van God als Bruidegom brengt. Ik bid dat de schatten die in het boek Hooglied verborgen zitten aan jou geopenbaard zullen worden en ook praktisch toepasbaar zullen zijn.'

In onderstaand filmpje is haar boekpresentatie te zien:
Prachtig om te lezen en te horen dat Silvana weer kan genieten van de liefde en de zegeningen die God haar gegeven heeft en dat ze deze schatten mocht ontdekken in Hooglied.

Wil je meer weten over de schrijfster of haar boek bestellen? Neem eens een kijkje op haar website: www.silvanaschasfoort.nl 


4 opmerkingen:

 1. He Wendy, leuk dat je haar op je blog hebt gezet. Is voor mij ook weer een idee om haar boek te highlighten. Mooi zeg, zo'n jonge schrijfster die serieus Gods woord onderzoekt. Inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Marja, wat leuk dat je geïnspireerd bent. Was ook al verrast door Wendy's mooie recensie!

   Verwijderen
  2. Bedankt Marja! Vind het super gaaf dat je geïnspireerd bent. Was ook al verrast door deze mooie recensie van Wendy!

   Verwijderen
 2. Geweldig en bijzonder! Het boek Hooglied is een prachtig boek! Ik ga het zeker in de boekwinkel opzoeken......

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.