2 januari 2014

Biddend op de uitkijk - James Banks

Niet zo lang geleden kreeg ik een leesexemplaar opgestuurd van het boek 'Biddend op de uitkijk - 90 dagen bidden voor je afgedwaalde kind' geschreven door James Banks.

Achterop het boek staat:
'Soms kan het voor andere ouders moeilijk zijn om te begrijpen met welke problemen je te maken krijgt als je een 'verloren' zoon of dochter hebt. Er is een troost: God begrijpt het wel. Hij wil zo graag dat jij je afgedwaalde kind voortdurend in gebed bij Hem brengt!

In negentig op de Bijbel gebaseerde gebeden komen veel van de emotionele en praktische problemen aan de orde waarmee ouders van afgedwaalde kinderen te maken krijgen zoals: 
  • Wanneer je je als ouder een mislukking voelt
  • Wanneer je spijt hebt van je woorden
  • Hoelang nog Here?
  • Had ik maar...
Iedere nieuwe week in het boek begint met een overdenking die gebaseerd is op het leven van een 'verloren zonen' uit het verleden of op de eigen ervaring van de auteur, en sluit af met inspiratie uit het leven en de beloften van Jezus Christus.

Ook voor ouders die zelf geen afgedwaalde kinderen hebben, is dit boek een echte aanrader. Het staat vol met prachtige, Bijbelse gebeden die je kunt bidden voor je kind. Soms weet je namelijk niet altijd wat je moet bidden voor je kind. Dit boek helpt, bemoedigt en vertroost bij het bidden en herinnert je aan de kracht die God aan het gebed kan geven.

Graag deel ik een gedeelte uit dag 47 'Wanneer afstand scheiding brengt' :

"Vader, dank U wel dat er geen enkele plek is waar mijn zoon naartoe kan gaan, waar U niet al aanwezig bent.
Ook al is hij ver bij mij vandaan, ik rust in de belofte dat Uw hand 'niet te kort' is om te verlossen. Ik bid dat U hem zult ontmoeten waar hij is Heere.
Mag hij U zien in welke richting hij ook kijkt, want 'U sluit' hem in van achter en van voren (Psalm 139:5).
Open zijn ogen voor 'de wegen ten leven' die naar U toe leiden, en trek hem dicht naar U toe (Handelingen 2: 28).
Vader, hij heeft het nodig dat U hem de weg naar huis wijst. Niet thuis bij mij, maar naar zijn eeuwig huis bij U.
De verloren zoon was 'in een ver land' toen hij 'tot zichzelf' kwam, en ik bid ook dat mijn zoon zich bewust zal worden van alles wat hem van U verwijdert. Laat hem zeggen: 'Ik zal opstaan en naar mijn vader gaan', en in Uw open armen rennen. (Lukas 15:18).
Waar hij zich nu ook bevindt, hij is nooit zo ver weg dat Uw liefde hem niet kan bereiken, Heere, want 'de aarde is vol van Uw goedertierenheid' (Psalm 119:64).
Omring hem met Uw liefde en behoed hem voor alle kwaad.
Vader, geef hem meer 'genade' om zichzelf aan U te onderwerpen en 'weerstand' te bieden 'aan de duivel', zodat die van hem zal 'wegvluchten' (Jakobus 4: 6-7).
Vul zijn hart met geloof, want dan zal hij in alle opzichten sterk staan en 'bewaakt' worden door Uw kracht (1 Petrus 1: 5). "1 opmerking:

  1. Ik heb een linkje geplaats naar deze blog. Inmiddels heb ik het boek :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...