10 weken 10 voor tieners

Youth & I lanceert opnieuw de campagne ‘10 weken 10 voor tieners' om aandacht te vragen voor de tieners in de kerk. ’10 weken 10 voor tieners’ betekent tien weken aandacht voor de tieners in alle kerken en gemeenten in Nederland. Organisatie Youth & I geeft daartoe, net als twee jaar geleden, een scheurkalender uit. Deze scheurkalender biedt 10 weken lang dagelijks inspiratie en handvatten voor tien thema’s die in een tienerleven aandacht en steun verdienen van volwassenen. Deze dagelijkse inspiratie is geschreven door medewerkers van de diverse organisaties in Nederland die christelijk tienerwerk op de kaart zetten; ook organisaties als Nibud en Iriszorg schreven mee. Dit jaar hebben er daarnaast ook 10 tieners meegeschreven. In de vorige kalender was veel aandacht voor de ontwikkeling van de tiener.
In deze nieuwe editie ligt de focus meer op de rol van de kerk- en tienerleiders ten opzichte van de tieners: welke kansen zijn er om de tieners te boeien, hoe kunnen we de tieners betrekken bij de kerk of samenkomst, etc. De ouder en kerk- of tienerwerker wordt uitgedaagd om, met de kennis over de ontwikkeling van de tiener, een positieve, uitdagende intermediair te zijn tussen de tiener en de kerk. Nieuw ten opzichte van de vorige kalender is ook dat deze kalender geen specifieke data bevat; de dagen zijn genummerd van 1 t/m 70. Men kan de kalender dus elke dag van het jaar ‘starten’, en is daarmee niet gebonden aan een bepaalde periode in het jaar. Onderdeel van de scheurkalender is de actie ’10 weken bidden voor tieners’; een mogelijkheid om als kerk/gemeente een stevige start te maken om tieners belangrijk te maken in de kerk. Deze actie is gekoppeld aan de 70 dagen van de kalender. Tijdens deze 70 dagen bidt een volwassene voor één van de tieners uit de kerk/gemeente, over het onderwerp dat die dag wordt behandeld in de kalender.
Ter ondersteuning staat er voor elke dag ook een overweging of actiepunt in de kalender.

Bekijk ook de site: www.tienvoortieners.nl* om de kalender te bestellen.

De 10 thema’s van de kalender zijn:
1. Over de top (over gaven en talenten)
2. Ik, en anderen (over vrienden, verkering en seksualiteit)
3. Elk huisje heeft zijn Kruisje (over geloofsopvoeding in het gezin)
4. Diepere drijfveren (Bijbelse inspiratie)
5. (a)Sociaal? (over social media, gamen en internet)
6. Groeipijnen (over het veranderende lijf van de tiener, verslaving, brein)
7. “Geschikt voor alle leeftijden?” (over de tiener in de kerk)
8. Kwetsbaar… (over kwetsbare tieners)
9. Historymakers (over opvallende tieners uit de bijbel)
10. Volg jij je tiener nog? (over geloofsopvoeding in de kerk)

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Wilma Luiten info@tienvoortieners.nl

*deze website is helaas niet meer online

Reacties

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.