4 oktober 2013

Vandaag Misschien? - Leven in de verwachting van Christus' wederkomst


Het prachtige en leerzame boek 'Vandaag Misschien' van Tim LaHaye en Jerry `B. Jenkins, bevat negentig meditaties/bijbelstudies die je als lezer dagelijks bij het onderwerp van Christus' wederkomst bepalen. Volgens de auteurs heeft dit dagboek een drievoudige werking die ik van harte onderschrijf:
  • Het geeft de lezer een beter begrip van de profetieën in de Bijbel
  • Het help om de aandacht te richten op Christus wederkomst
  • Het bemoedigt en stimuleert om je leven van alledag te zien in het perspectief van die terugkomst.

Graag wil ik een prachtig citaat delen uit het boek:

'Niemand van ons weet wat ons op deze aarde te wachten staat. Maar wanneer Christus een teken vanuit de hemel geeft en ons opneemt naar het huis van Zijn Vader, beginnen wij aan een bijzonder spannende reis. Onze uiteindelijke bestemming bracht Paulus ertoe de woorden uit Jesaja te citeren: 'Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen die Hem liefhebben' ( 1 Kor.2:9)

De toekomst voor de burger van het rijk in de hemelen gaat ons verstand ver te boven. Het is niet zo vreemd dat Paulus christenen roept om 'vast te staan in de Heer'. Met wat voor verleidingen, beproevingen of tegenslagen we ook te maken krijgen, we moeten 'vaststaan in de Heer'. We moeten het woord van God liefhebben en bestuderen om ons hemelse perspectief scherp te houden. Er zijn vandaag de dag veel te weinig kerken waar gepreekt wordt over de prachtige, profetische waarheden die de wonderbaarlijke dingen openbaren die God voor Zijn kinderen in petto heeft.
Regelmatig Gods Woord lezen zal ervoor zorgen dat Gods hoop en verwachting voor de toekomst vers in ons geheugen liggen.
Dergelijke positieve gedachten zullen ertoe leiden dat we zonder verweer of dubbelzinnigheid vaststaan in de Heer. Dan zullen we eens de vervulling van Gods ongelooflijke beloften meemaken. De meest spannende en glorieuze dagen van ons leven liggen vlak voor ons. Bestudeer en kijk uit. Verdiep u in de glorie.
Sluit elke gebed af met de woorden: 'Amen, kom Here Jezus!'

1 opmerking:

  1. ik ken dit boek nog niet, hou het in gedachten. Dank je wel weer voor de tip Wendy!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...