28 september 2013

Bijna thuis - Billy Graham

'Bijna thuis' van Billy Graham is een geweldig boek voor zowel oudere als jongere mensen. De 93 jarige Graham kijkt in dit boek terug op zijn leven. Hij doet dit op een boeiende, inspirerende en bemoedigende manier. Hij schrijft ook heel praktisch en vol geestelijke rijkdommen. Aan alles wat hij schrijft, merk je dat hij z'n leven lang al dicht bij en met de Heer wandelt.

Graham schrijft over het feit dat oud worden niets iets is om te ontkennen of bang voor te zijn maar iets als te omarmen als onderdeel van Gods plan voor je leven. Zelf noemt hij het een 'verrassing' dat hij zo oud mag worden. Toch ziet ook hij ernaar uit om zijn vrouw Ruth weer te ontmoeten en werkelijk bij de Here Jezus te mogen zijn.

Een prachtig citaat:
"De Bijbel heeft beslist oog voor de problemen die onze hogere leeftijd met zich meebrengt. En de ouderdom wordt niet beschreven als een verachtelijke periode of als een last die je knarsetandend (als je nog tanden hebt) moet doorstaan. Evenmin worden we in onze laatste jaren afgeschilderd als nutteloze, onbekwame mensen, die hun laatste dagen in eindeloze verveling of met zinloze bezigheden moeten slijten tot God hen eindelijk thuishaalt.
In plaats daarvan zegt de Bijbel dat God een reden heeft om ons hier te houden. Als dat niet zo was, zou Hij ons wel veel eerder naar de hemel halen. Maar wat is dan zijn bedoeling met deze jaren? En hoe kunnen we ons leven daarop afstemmen? Hoe leren we om niet alleen onze angsten, moeiten en groeiende beperkingen het hoofd te bieden, maar om in al deze moeilijkheden ook werkelijk sterker te worden in onze ziel? Hoe kunnen we de toekomst hoopvol, en niet wanhopig, tegemoet gaan? Bij het ouder worden, spelen deze vragen steeds meer een rol. Misschien geldt dat ook wel voor jou. "

Het boek is eigenlijk een groot getuigenis...ik kan het boek van harte aanraden. Het is een warm en wijs boek, voor ouderen én jongeren die willen nadenken over de realiteit van het ouder worden.

1 opmerking:

  1. Dank je wel. Ik hoorde net gisteren van iemand, die dit boek aan het lezen was. Dat wekte mijn interesse op. Ik ga kijken bij de bieb of ze hem hebben.

    http://goodmorning-girls.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.