Nooit haast


"Moeders hebben zo'n druk programma dat zelfs de meeste zakenmensen ervan in paniek zouden raken! Gelukkig maar dat je inspiratie kunt putten uit het leven van Jezus. Hij is het ultieme voorbeeld van een druk bezet persoon.
Toch bleek Hij nooit haast te hebben. Hij was nooit gejaagd of buiten adem. Hij werkte doelbewust Zijn programma en Zijn dag af. En Hij nam de tijd voor mensen.
Hoe Hij dat kon? De Here Jezus wist waar Zijn prioriteiten lagen. Als jij je leven eenvoudiger wilt maken, bepaal dan welke prioriteiten God voor jou en je gezin heeft vastgesteld. Dan word vanzelf duidelijk hoe je programma eruit moet zien. Ik houd van Paulus' aanmoediging in 1 Kor. 15:58: 'Daarom mijn geliefde broeders (zusters), wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Here, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Here'."

Elizabeth George 


Reacties

  1. Mooi, wat een rust gaat er van Hem uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een goede 'liniaal' om langs mijn leven te leggen. Veel te leren op dit gebied - timemanagement samen met God :) Mooi citaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.