24 februari 2013

Troonswisseling op 30 april?

'Dé Troonswisseling' die 30 april aanstaande is, komt steeds dichterbij. Oranjeverenigingen zijn al druk in de weer, journalisten schrijven erover, kranten besteden er dagelijks aandacht aan en mensen praten er met elkaar over. In de winkels liggen hier en daar al oranje attributen en in bladen zie je dat er nu al DVD's te reserveren zijn voor deze bijzondere dag.

Toen ik nadacht over het woord 'troonswisseling' ging er door mijn gedachten een hele andere troonswisseling. Eentje die in feite nog véél belangrijker is. Een troonswisseling die, als het goed is, in elk leven van een christen heeft plaatsgevonden en steeds opnieuw zal moeten plaatsvinden.
Ik doel op de 'troonswisseling' van ons hart.
Wie zit er op dit moment eigenlijk bij jou en bij mij op de troon? Wie is de koning van ons hart, wie heeft het voor het zeggen?
Ben IK het, zoals aangegeven op de eerste afbeelding? Draait het in je leven allemaal om jezelf? Om je werk, je bezit, je geld of de sport die je beoefent?  Draait je leven om macht, sex, trots of aanzien? Vind je jezelf het belangrijkste in je leven?
Deze vraag stel ik ook juist en misschien wel vooral aan christenen. Want als je eenmaal de keuze gemaakt voor Hem, is het niet vanzelfsprekend dat je God elke dag de hoogste prioriteit geeft en Hem de regie geeft over je leven. Ons eigen IK krijgt soms zo snel weer de overhand en voor je het weet draait alles om jezelf.

Misschien is het in jouw leven ook de hoogste tijd voor een troonswisseling....Wacht er niet mee tot 30 april!
Laat Hem vandaag nog als Koning heersen in je hart, voor het eerst of opnieuw!





9 opmerkingen:

 1. Mooi stukje! Wie regeert er in ons hart? Ik denk dat dit ook dagelijks weer een standpunt is dat we kunnen innemen: dood voor de zonde (mijn egoïsme), levend voor God! Dan regeert Hij elke dag als Koning in mijn hart! Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo heb ik het precies ervaren Wendy, toen ik van de troon afstapte en God daar liet zitten! Veel beter zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denk dat het een gevecht is van elke dag ;) Zelf steeds weer van die stoel af moeten klimmen omdat je heel goed weet dat, nu jij voor Hem hebt gekozen, Hij moet heersen in je leven. Best lastig, want het vlees is zwak ;) Laten we beginnen om in ieder geval bereid te zijn om zonder morren (klagen) plaats te maken voor Hem, de Koning der Koningen in je leven! Grappig hoe je er zo op gekomen bent en meteen de vergelijking zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Hij zit op de troon, op de troon van mijn hart. Niet ik, maar Christus...... Mooi stukje, Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie vergelijking en koppeling naar onze Koning Jezus Christus. Vaak vergeten we dat het een keuze is die we elke dag moeten maken. Elke dag moeten we weer ons leven aan Hem geven en Hem de ruimte en controle geven. Bedankt voor deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, dat koppel je mooi aan elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed plaatje erbij. Mooi beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Vooral om ons als christenen weer even bewust te maken dat het zomaar anders is en we zelf weer van alles regelen... want daar zit het ook in, niet alleen het duidelijk 'zondigen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi stukje Wendy, lees hem nu pas via je tweet ;) Ik zeg amèn. fijne dag nog verder! -hans

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.