4 februari 2013

Alle Bijbelscholen van Nederland


Nederland kent een scala aan kleine of grote Bijbelscholen; fulltime, parttime, 1-jarig, 2-jarig, weekend of avondscholen. Om christenen overzicht te geven, is er nu www.bijbelschool-vergelijker.nl. Het is Nederlands eerste en enige website waar alle bijbelscholen van Nederland op staan.

Initiatiefnemer Matthias Joosse: "Ik werk al 4 jaar mee met Bijbelschool Foundation 4 Life waar ik onder andere alle marketing en communicatie verzorg. Het viel het me op dat tijdens gesprekken met de doelgroep bij de stand de jongeren en volwassenen totaal niet wisten wat de onderlinge verschillen waren van de Bijbelscholen. Dat is jammer want elke school heeft een zeer uniek karakter. De ene richt zich op voorbereiding voor zending, de ander echt op kinderwerk en weer een ander om leiders te trainen. Laat staan de facilitaire en praktische verschillen."
(bron CIP)

Naast het complete overzicht van de scholen geeft de website beknopt weer wat de speerpunten zijn, waar de scholen zich op richten, wat ze kosten en waar ze gelokaliseerd zijn.

Heb jij wel eens een Bijbelschool gedaan? Wat vond je daarvan en zou je hem aan anderen adviseren? Heb je weleens een Bijbelschool in het buitenland gevolgd?


15 opmerkingen:

 1. Als ik klaar ben met de cursus PPT wil ik vanaf september graag de 4-jarige bijbelschool gaan bezoeken.Ik ken alleen maar de ETS, en heb daar hele goede ervaringen over gehoord. Ik ga ook nog even verder kijken. groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vriend gaat een DTS doen in Amerika. Heeft er erg veel zin in...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is dat precies voor Bijbelschool Eden?

   Verwijderen
 3. Het viel mij onlangs ook al op dat er zoveel soorten bijbelscholen zijn. Bijzonder dat je daar een blog aan besteed. Zelf heb ik de brandpunt zaterdag bijbelschool gevolgd. Dit was een goede basis om de bijbel te leren kennen. Mijn man heeft de school of harvest van Nehemia gevolgd. Deze geeft een diepe bijbelkennis en veel praktijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is er veel keuze op dit gebied he Yvonne? Dank je voor je reactie.

   Verwijderen
 4. PPT (psycho pastorale toerusting) is een 2-jarige opleiding om als vrijwilliger in een kerk aan de slag te gaan als begeleider bij psycho pastorale problemen. Een heel erg fijne cursus, heel leerzaam.
  We hebben al erg veel behandeld, bv. depressies, verslaving, huwelijkspastoraat. Als je googelt op PPT dan zie je veel informatie.
  groet van Lisa
  In juni is de laatste bijeenkomst en ik wil dan graag in sept. een bijbelschool gaan bezoeken,ga me nu even goed oriënteren. groet van Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He leuk zo'n overzicht, wist niet dat dat bestond. Jij hebt toch altijd een neus voor zulke dingen ;)
  Wij hebben een jaar een internship gedaan in een kerk in California, dat was heel praktisch, meelopne met de pastor, altijd klaar staan en leren spreken/delen wat God op je hart legt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las het in Uitdaging en op nog een paar plekken. Ik wist ook niet dat het bestond. Wel handig he?

   Verwijderen
 6. Geen Bijbelschool, maar wel véél Bijbelstudie gedaan, alleen en in groepen.
  Grappig, ik wist helemaal niet dat er zoveel bijbelscholen waren. Ik woon in een redelijk 'seculier' stukje Nederland (Noord-Holland) waar je dat soort dingen ook niet vaak hoort ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grote Opdracht School (GOS) van Agapè gedaan ongeveer 16 jaar terug.
  Heel veel aan gehad!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de ETS gedaan: Evangelische Toerustingsschool. Dat waren vier zeer leerzame jaren en heel verrijkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vanaf 1976-1979 het Bijbelinstituut België gevolgd met diploma later is deze min of meer opgegaan in de Evangelische Theologische Faculteit welke ik na een collogium doctrum er achteraan kon doen dat koste toen nog 2 jaar. Ik ben door beide opleidingen zeer gezegend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I think you have remarked some very interesting points,
  thanks for the post.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.