19 november 2012

Op welke manier ervaar jij God in je leven?

Mensen kunnen op verschillende manieren God ervaren in hun leven. De één geniet van een prachtige zonsondergang en ziet hierin de grootheid van God. Een ander heeft een bijzondere ontmoeting met God tijdens een wandeling in de natuur. Ook in gesprekken met andere mensen kun je heel duidelijk God ervaren en Hem aan het werk zien in mensenlevens.

Dit laatste heb ik afgelopen zaterdag sterk ervaren toen wij onze eerste 'Bloggersday' hadden met een aantal christelijke webloggers. Wat een bemoedigende ervaring was dit en wat was het mooi om te horen hoe God met mensen aan het werk is! Ik denk er steeds aan terug.
De geboorte van kinderen en het zien opgroeien en veranderen van hen, zijn vaak ook prachtige manieren om Gods hand te zien in je eigen en hun levens. Er zijn ook mensen die God op het moment zelf niet altijd ervaren maar wanneer ze terug kijken op een bepaalde periode in hun leven, heel duidelijk Gods leiding hierin herkennen. Ze weten dat God erbij was/is en hen leidt, ook al ervaren ze dat op het moment zelf niet altijd heel bewust.
Ook zijn er mensen die God sterk ervaren tijdens het bidden en een lange tijd doorbrengen in gebed.
Persoonlijk ervaar ik in alle bovengenoemde voorbeelden God wel maar het diepste moment van vreugde ervaar ik toch tijdens het Bijbellezen. Het gebeurt heel regelmatig dat ik zo geraakt wordt door een bepaald gedeelte of vers in de Bijbel dat ik het zo ervaar alsof God persoonlijk tot mij spreekt.
Vanmorgen las ik een paar verzen uit de Efezebrief die mij raakte. Die verzen waren voor mij bedoeld! Eigenlijk was het maar een gedeelte uit  Efeze 2: 13: ' ...als een woord van God, dat ook werkzaam is in u die gelooft'. Het feit dat God werkt in je leven als je gelooft, lijkt soms zo vanzelfsprekend maar wat is het bijzonder! Hij werkt de dingen uit ín en dóór mij. Hij kijkt naar mensen om, houd van mensen en wil bij en in hen zijn. Wat een wonder! Als je er goed over nadenkt, word je er stil van.

Voorin mijn Bijbel heb ik een aantal Bijbelverzen staan die bij mij favoriet zijn:
'Ik verblijd mij over uw Woord als iemand die rijke buit vindt' - Psalm 119: 162 en 'Zo vaak Uw woorden gevonden werden, at ik ze op, Uw Woord was mij tot vreugde en blijdschap mijns harten' - Jer. 15:16

Ervaar jij God wel eens in je leven? Op welke manier(en)?7 opmerkingen:

 1. Ja, ik ervaar God als de Aanwezige in mijn leven door middel van veel dingen. Vooral ook door bijbellezen, gebed maar ook de kleine dingen ( of grote ) die daar weer mee te maken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ervaar God het sterkst tijdens m'n gebedstijd, daarnaast tijdens het bijbellezen en op allerlei momenten die soms zo gewoon lijken, maar voor mij dan net die ene persoonlijke knipoog van God zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat herken ik wel, dat juist als het moeilijk is je in Gods woord leest wat Hij wil zeggen. Ik merk ook vaak dat de psalmen weer komen bovendrijven, die geven toch altijd een hoop troost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste tijd heb ik weinig zelf in de Bijbel gelezen. Te druk met de dingen van alledag. Jouw stukje zet me weer aan de Bijbel te openen. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meestal ervaar ik Hem in Zijn Woord ja... prachtig is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meestal in de stilte..., maar niet altijd. In het Bijbellezen, dat God tegen me spreekt, me bemoedigt, me de weg wijst, me terecht wijst. Tijdens het gebed, na het gebed (sta dan niet te snel op, maar blijf luisteren of God antwoord geeft) In de prediking van het Woord, bijbelstudie's,enz. overdenken van Gods Woord. Maar ook in blijde dagen, maar ook in moeilijke omstandigheden. B.v. bij mijn burn-out kon ik niet lezen en elke dag werd ik weer bemoedigd door de Heere 'Ik zal u niet begeven, noch verlaten' Dat is zo'n troost! Ik kleine dingen, in grote dingen eigenlijk is God er altijd en als we Hem niet ervaren, ligt dat meestal aan ons. (God wil ons ook wel eens beproeven)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ervaar Hem als een wandelen met Hem. Ik ontmoet Hem in veel dingen uit het dagelijks leven. Dmv een stuk lezen uit de bijbel, gebed, schilderen en stilte.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.