28 oktober 2012

Zou je blij zijn met de hemel als Christus daar niet was?


'De cruciale vraag aan onze generatie, en aan iedere generatie, luidt: stel je de hemel eens voor, zonder ziekte en met alle vrienden die je op aarde had, met al het eten dat je lekker vindt, alle vrije tijd die je maar wenst, alle pracht van de natuur die er te zien is, alle materiële genoegens die je kent, zonder onenigheid en natuurrampen. Zou je dan blij zijn met die hemel als Christus daar niet was?'
J.Piper

11 opmerkingen:

 1. Waarschijnlijk net zo kortstondig als de geneugten op aarde?..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om over na te denken... Want je kunt snel verlangen naar al het moois, maar wat is werkelijk het mooiste en beste van alles? Zonder Christus is zo'n heerlijke plek helemaal niet mogelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, want het leven is mij Christus en het sterven gewin.
  Wat zou ik zijn zonder Christus? Niets...verloren..
  En in Hem mag ik leven, omdat Hij mijn zonden vergeven heeft aan het kruishout. En dat elke dag nog doet. Elke dag, elk ogenblik heb ik Hem nodig, omdat er in Hem alles te vinden is, wat ik nodig heb. Ik ben niets en ik heb niets, ik kan alleen maar bedelen aan Zijn troon en Hij geeft overvloedig!
  Ik heb Hem lief, omdat Hij mij eerst lief heeft gehad! Wat een genade!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben het eens met Annemieke, zonder Christus zal er nooit zo'n plek zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal eens met bovenstaande, niets aan toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Andersom: ben je blij met het leven NU in deze wereld MET de Heiland? Ondanks de narigheid, zondigheid, gebrokenheid, liefdeloosheid? 'k Ben dankbaar met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wat een nood en pijn zie je soms om je heen. Maar zelfs in al het verdriet is Hij juist ook daar. Waar je ook bent, hemel of aarde, Zijn aanwezigheid maakt dus alles uit! Of ik dat voel doet er niet toe. Ik mag gewoon vertrouwen op Zijn belofte dat Hij dwars door alles bij me is tot het einde (nieuw begin) toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zonder Hem kan je er niet echt van genieten, want Hij is licht en liefde! Bovendien wil ik graag met Jezus praten over dingen die ik niet begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, ik moet er niet aan denken. Het zal leeg zijn, zonder Hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het eerste wat in mij eigenlijk opkwam was dat ik de hemel mij helemaal niet zo voorstel, en vroeg me al lezend af waar het heen zou gaan. Voor mij is de hemel een plek waar we Jezus eindelijk in al zijn volheid kunnen zien en beseffen. En we Hem dan echt alle eer kunnen geven die Hem toekomt! En nee zonder Jezus zou ik daar niks te zoeken hebben ;) om het zo maar even te zeggen. En dan heb ik eigenlijk gelijk ook een vraag. Denken jullie dat je je vrienden en familie zou herkennen al dan niet beseffen dat ze familie of vrienden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doet me denken aan de preek van afgelopen zondag.
  Mij lijkt het juist zo bevrijdend dat als ik in de hemel kom, de heerlijkheid van God, van Jezus al het andere overbodig maakt.Hoe dat zal zijn.....ik laat me graag verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt Hetty, ik had het ook op Facebook gezet omdat ik het er zo goed bij vond passen.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.