9 oktober 2012

Geen christen door beter te leven


“Het is niet Gods bedoeling ons leven te verbeteren, het tot een bepaalde trap van beschaving omhoog te voeren, want het is voor Hem onbruikbaar, omdat het tot een ander rijk behoort dan het Zijne. Hij kan de mens, zoals hij nu is, niet tot heerlijkheid brengen. Hij moet een nieuwe mens hebben; een mens, die opnieuw geboren is, uit God geboren. Wedergeboorte en rechtvaardiging gaan hand in hand.”

Watchman Nee

7 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens! En onze oude mens is onbruikbaar... Toepasselijke foto trouwens, die vlinder. Het gaat om transformatie, vernieuwing, herschepping, niet om het oppoetsen en verbeteren van het oude.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi deze uitspraak. Watchman Nee haalt ook vaak de Efeze-brief aan waarin Paulus veelvuldig onze positie "in Christus" benadrukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Heer ziet ons in Christus volmaakt en zonder vlek of rimpel. Het enige wat een kind nodig heeft, is voedsel! Eerst de melk dan de vaste spijs en opgroeien tot volwassenheid, hun zinnen geoefend hebbende en tot volmaaktheid opgroeien tot een volkomen man,n.l tot Zoon en zo de erfenis in ontvangst te nemen Die Hij voor ons heeft weggelegd.

  Een kind heeft nog wetten en regels nodig, maar een volwassene kan zelf de verantwoordelijkheid voor het eigen leven nemen en dragen.

  Je kunt het woord wet, vervangen door het woord verantwoordelijkheid.

  De Heer schrijft Zijn onderwijs in onze harten dus jezelf oppoetsen of je beter voor te doen heeft echt geen zin, Hij ziet immers het hart aan.

  Hij bewerkt het willen en werken in ons, via en slechts alleen door Zijn Woord.Moeilijker is het niet. Vertrouwen op Hem, die Zijn werk in ons wil doen en Hem alle ruimte daarvoor geven.  BeantwoordenVerwijderen
 4. P.s. ik vergeet nog het belangrijkste: Genade én verantwoordelijkheid gaan hand in hand.

  Doet handeling,( met die pond) totdat Ik kom zei de Heer immers.

  Wij zijn zelf verantwoordelijk, om ons te voeden met Zijn Woord, Zijn Woord te ontvangen,te bewaren en evt door te geven als priesters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is het. God is een rechtvaardig God. En Watchman Nee was een Godsman..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor dit opbouwende citaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi citaat: oppoetsen van het oude helpt niet, slechts herschepping helpt! Daarom mag ik sterven aan mijzelf, zodat Hij kan leven in mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...