30 oktober 2012

A Proverbs Wife Homemaking Binder Tour

Een geweldige, leerzame en inspirerende video:

Hebben jullie ook zo'n soort systeem? Houd je het soms op een andere manier bij?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties

8 opmerkingen:

 1. Bijzonder hoe zij het doet. Het zou voor mij te benauwend zijn. Ik heb zoiets nooit gebruikt, alhoewel er wel een vast ritme was voor ons gezin. We hebben bijna altijd alles samen gedaan, naast het werk in onze eigen zaak, en onze zoon heeft het als een goed tijd ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Ik heb alleen een grote bureau agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel inspirerend! Ik overweeg zeker om ook zo'n map te maken. Veel van de overzichten zijn er al, maar nu nog te veel op verschillende plekken in huis en daardoor eigenlijk alleen voor mij beschikbaar. Alleen stond die 'rules-section' me eerlijk gezegd een beetje tegen... Waarschijnlijk niet eens vanwege de inhoud, maar zelf haal ik de regels liever niet zo los vanuit hun context.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge zeg, wat georganiseerd lijkt mij.
  Ik verstond/begreep niet alles helemaal (ha,ha, m'n engels is erg slecht) maar eerlijk gezegd kwam het op mij ook een beetje benauwend over.
  Zelf heb ik er wel baat bij om een planning te hebben voor de dag b.v. , anders ben ik overal half mee bezig en hol ik van hot naar her en vergeet nog steeds heel veel. Dus schrijf ik 's ochtends of 's avonds even op wat de prioriteiten zijn voor de dag en probeer ik me daar aan te houden. Maar zonder "verplichting" want met ( kleine) kinderen in huis kan je hele mooie gemaakte planning volledig overhoop worden gegooid. Gisteren b.v. zat ik met een ziek drammerig mannetje de halve ochtend op de bank een boekje te kijken en te troosten, terwijl er heel wat anders op de planning stond. Ik denk maar zo, voor iedereen werkt weer wat anders goed en ik kan me wel voorstellen dat de een zonder zoiets kan, terwijl een ander juist heel veel baat heeft bij een strakke planning.
  Leuk om zoiets met elkaar te delen.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hm lijkt mij wat OVER georganiseerd, ik heb zelf weg globale planning en week en maandroutines in mn hoofd.
  Maar wellicht zou het voor sommige wel handig zijn, k zal het mn schoonzussje eens laten zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'Benauwend' was ook mijn eerste gedachte toen ik deze video zag. Er is op deze manier toch nauwelijks ruimte voor spontante acties. Als je dag zo ingepland is, is er nauwelijks ruimte voor het spreken van de Geest, die je bijvoorbeeld te binnen kan brengen om iemand te bezoeken of zo. Misschien werkt het voor deze vrouw heel goed, maar voor mij zou het me alleen maar opsluiten in structuren en schema's, en dat is nu juist iets waar ik uit wil komen! Grappig dat de één het nodig heeft meer structuur in haar leven aan te brengen, terwijl de ander vecht om los te komen uit de veilige structuren om flexibel te worden! Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfff.. ik haakte halverwege af. Al zou een beetje schema voor mij niet eens verkeerd zijn, ik ben nogal chaotisch, maar dit voert me te ver. Ik kan me overigens wel goed voorstellen dat je als 'homeschool-mom' extra structuur in je dag moet aanbrengen, dus als het voor haar werkt, da's mooi!
  Over die Rules-section... God geeft wetten, dat zijn de wetten van de Geest, en dat is wat anders dan een krampachtige-volgens-de-letter manier van werken en leven. Wie zich door de Geest laat leiden, die wordt flexibel. Zoals Geke zegt, misschien wil God wel dat er iets anders gebeurt op een dag, dan dat mijn schema aangeeft... Is daar ruimte voor? Regels (ook voor kinderen) bieden een zekere mate van veiligheid, maar God geeft ons als zijn kinderen ruimte en vrijheid, niet voor het vlees, maar om te wandelen naar wat de Geest je ingeeft... Daar richt ik me liever op (maar dat had je vast al gelezen in een blog eerder van me :)). Maar ondanks dat, helpt het me wel om een stel vaste 'punten' in een week te hebben waaromheen ik de rest van mijn activiteiten indeel, vaak met een slag om de arm.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig om jullie 'eensgezinde' reacties te zien. Inspirerend maar te georganiseerd. Het is misschien goed om datgene wat jij kunt gebruiken er uit te halen en de rest te laten voor wat het is.
  Persoonlijk vind het ik iets geweldigs. Ze is voor mij een mooi voorbeeld van een echte manager van het gezin (hoewel moeders die minder georganiseerd zijn dit natuurlijk ook gewoon zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...