19 september 2012

Omgaan met teleurstellingen - Johan Schep

Iedere christen maakt teleurstellingen mee in zijn of haar leven. Evangelist Johan Schep spreekt regelmatig over dit onderwerp. "Teleurstellingen zijn niet verbonden aan leeftijd of status. Wij hebben er allemaal mee te maken. Wat ik zo bemoedigend vind, is dat als ik in de Bijbel lees, ik daar mensen ontmoet die ook teleurgesteld zijn. Ook vaak teleurgesteld in God. Dan roepen ze het uit naar God. God houdt van zulke eerlijke mensen." Dat zegt Johan Schep in een interview met CIP.nl.

"Wat belangrijk is: als je teleurgesteld bent in God, in mensen of jezelf, luister dan naar de woorden van Asaf. Die zei in een psalm: 'Als ik er over zou praten, dan zou ik ontrouw zijn aan uw kinderen.' Hij hield zijn teleurstelling voor zichzelf en sprak er alleen tegen God over. Er kwam een antwoord. Dat antwoord kwam pas nadat hij het heiligdom was binnen gegaan. Zo is het ook met ons: ga je teleurstellingen niet tegen iedereen vertellen, maar vertel het tegen God. Ik groeide op in Brazilië. Mijn ouders waren geëmigreerd. Het ging daar niet zoals ze wilden. De teleurstellingen werden het centrale onderwerp. Ik geloof dat als je erover begint te spreken, de duivel het wil verviervoudigen. Dan staat Jezus niet meer centraal, maar de teleurstelling."

"Jezus kan je teleurstelling veranderen in een bemoediging." Bekijk de hele video hieronder.
Bron: www.cip.nl

7 opmerkingen:

 1. Mooi stukje, idd waar je vol van bent vermeerderd zich..zo ook met het gevoel van teleurstelling..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helemaal mee eens, het is de moeilijkste les als christen om dit te leren. je verzuurt als je in je teleurstelling blijft hangen, en je hemelse Vader is de beste om mee te bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, had ik net even nodig! Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor deze opfrisser. Het is lastig om het niet met anderen te bespreken. Je wil je vaak toch uiten. Alleen uiten we ons inderdaad bij de verkeerde. We moeten het met God bespreken. Mooie blog, goed en duidelijk verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn de woorden van Johan Schep, ik heb er niets aan toe te voegen :)

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.