21 september 2012

Mattendragers zijn

Vorige week hebben we met een aantal moeders weer het voorrecht gehad om met elkaar te mogen bidden voor de kinderen en leerkrachten van de middelbare school waar onze kinderen opzitten.
Als moeders uit allerlei verschillende kerken en gemeenten bidden we eensgezind voor hetzelfde. Elke keer is dit weer een bijzonder moment en zoals gezegd een geweldig voorrecht.
Als inleiding op deze morgen had ik een stukje uitgekozen om te lezen uit 'Elk kind heeft een biddende moeder nodig'. Op blz. 104 wordt geschreven over het belang van voorbede doen. De schrijfster trekt de vergelijking naar het gedeelte uit Marcus 2 waar vier vrienden hun verlamde vriend bij Jezus brengen en op deze manier 'mattendragers' zijn.

Fern Nichols schrijft er het volgende over:
'De grote vreugde van het bidden met anderen is dat je als voorbidders samen kunt strijden. Het idee dat moeders (lees ook vaders) voor elkaars kinderen 'mattendragers' zijn, spreekt me enorm aan. In Marcus 2 was Jezus bezig te onderwijzen en genezen in de 'woonkamer' van een gezin.
Vier mannen namen hun zieke vriend mee naar Jezus. Ze wisten gewoon dat, als ze bij Hem konden komen, Jezus hem zou genezen. Ze namen er ondanks hun drukke leven tijd voor om een hoek van de mat te pakken, hun vriend op te tillen en wie weet hoe ver te lopen.
Zelfs een mensenmenigte bracht hen niet van hun plan af. Ze waren zo vrij om boven op het huis van iemand anders te klimmen en een gat in zijn dak te maken zodat ze hun verlamde vriend voor de voeten van Jezus konden laten zakken. Deze mannen namen een onmogelijke situatie en brachten die onder de directe aandacht van Jezus, die het onmogelijke mogelijk maakte.
Kun je je deze mannen voorstellen, turend door het gat in het dak, wachtend op het wonder? Vervolgens kijkt Jezus omhoog en zegt tegen hen dat, door hun geloof, Hij hun vriend zal genezen. Het geloof van de mannen, niet het geloof van de zieke, bewerkstelligde het wonder.
Voorbidders zijn als deze vier mannen. Ze nemen allemaal een hoekje van de mat en laten hun geliefden, een voor een, zakken tot voor de voeten van Jezus.'

Stel je je eens voor dat we met elkaar allemaal een stuk van de mat vastpakken en zo onze geliefden bij de Here Jezus brengen. Het is geweldig dat wij dit kunnen en mogen doen. De weg tot God is voor ons vrijgemaakt door de Here Jezus. We mogen al de mensen die dicht bij ons staan, maar ook anderen bij Hem brengen, ze als het ware 'op de mat' leggen en voor Zijn voeten brengen.
Het is één van de grootste vreugden voor een voorbidder dat we mogen bidden voor de redding en de noden van anderen.

3 opmerkingen:

 1. Erg mooi om zo met elkaar te bidden. Zo belangrijk in deze tijd waarin er zoveel op onze kinderen afkomt. Dat voorbeeld van de mattendragers spreekt me erg aan.
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf om zo met elkaar te bidden. Ik heb dat ook mogen doen toen onze zoon nog op de lagere school zat. Een bijzondere tijd was dat. Onlangs kwam ik nog een moeder tegen, en ik bemerkte nog die stevige band, die er was. Beiden zoons hebben een keus voor Jezus mogen maken, haar zoon en onze, en samen hebben die 2 zelfs een lange tijd opgetrokken en baden zij weer samen. Het gaat door....het stopt nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat boek wil ik ook lezen. Voorbede doen is altijd heel goed. Wel bijzonder hoe jullie dat doen. Keep on praying!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...