6 september 2012

Hij wacht op ons

Het boekje 'Elk kind heeft een biddende moeder nodig' van Fern Nichols blijft een geweldig inspirerend boek. Ik heb het al diverse keren gelezen maar elke keer als ik het lees, word ik mij weer bewust van de enorme invloed die een biddende moeder (of vader) kan hebben op het leven van haar kinderen.
Achterop het boek wordt het ook zo mooi verwoord: 'Dit boek onthult een manier van bidden die je zal stimuleren, die je een honger naar de intieme omgang met God zal geven, en die het leven en het perspectief van de bidder zal veranderen.'

Dit stukje wil ik graag delen vandaag:

'Ik vind het fijn om te weten dat Jezus' tafel altijd gedekt is; Hij wacht alleen nog maar tot ik bij Hem kom. De schrijver Warren Myers zegt het zo: 'Onze Vader, die voortdurend aan ons denkt, wacht vol spanning tot we thuiskomen, of het nu een bezoek van een paar minuten, een half uur, of een hele middag is.'
Mezelf realiseren dat God op mij wacht, helpt me tijd apart te zetten om te praten, net zoals ik dat zou doen voor een vriendin die een heerlijke maaltijd voor me had klaargemaakt.
Deel van de reden dat het zo moeilijk is om deze tijd te nemen, is dat satan uit alle macht probeert je ervan te weerhouden. Hij wil dat je denkt dat 'geestelijk zijn' inhoudt dat je productief bent. Hij wil niet dat je de onzichtbare grens overschrijdt die je nog scheidt van krachtig, levensveranderd gebed. Als hij ervoor kan zorgen dat je blijft denken dat je grote dingen voor God doet wanneer je aan de productieve zijde blijft, zul je weinig zegeningen zeker stellen voor jezelf, je gezin, de school van je kinderen, je gemeenschap en je land. Maar als je die grens overgaat en met God verkeert, zal Hij hemel en aarde bewegen om je gebeden te beantwoorden. Dan zul je grote overwinningen zien en satan wordt verslagen. Satan weet dat hij niet is opgewassen tegen jouw gebeden.'
F. Nichols


6 opmerkingen:

 1. Beseffen dat God op mij wacht en dat ik beter pas productief kan worden , ná gebed, daar wil ik over nadenken en ervoor kiezen om het dagelijks in praktijk te brengen. Bedankt voor dit belangrijke stukje.
  Dus nu eerst m'n laptop maar weer eens uit en tijd nemen voor gebed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens, zo belangrijk om tijd te vrij te hebben voor gebed!
  Dat merkte ik laatst ook weer, toen ik veel te druk was met andere dingen dan bidden.
  Dacht er geen tijd voor te hebben. Gelukkig is dat nu weer opgelost want ik heb tijd genoeg natuurlijk. Het is maar waar je prioriteiten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Belangrijk punt dat je hier aanhaalt. Soms vind ik het zo raar om God in te plannen. Maar het is goed om echt tijd voor Hem te reserveren. Heel mooi hoe het hier verwoord wordt: Hij wacht op ons. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren op de kring ook over gehad, hoe krachtig het gebed van een rechtvaardige is. Ook al zien wij onszelf zo niet, God noemt ons rechtvaardig als we Zijn kinderen zijn. We hebben echt wonderlijke verhoringen gezien, en dat bemoedigd om op de bres te staan voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze Vader die op ons wacht, dat staat zo mooi beschreven in de Uitnodiging... prachtig vond ik dat. Tijd doorbrengen met Hem, praten en geinspireerd worden... ja. Heel belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.