Een moeder naar Gods hart - Elizabeth George

Jullie hebben vast de afgelopen tijd aan de zijkant van dit weblog de aankondiging van het nieuwe boek van Elizabeth George wel zien staan. 'Een moeder naar Gods hart'.
Het is een praktisch dagboekje waarin ze schrijft over jou, als moeder, die door God vereerd is met een geweldig roeping. Op de achterkant van het boekje staat:

'Mogelijkheden te over om je gezin zó lief te hebben, te bemoedigen en te dienen als niemand anders dat kan. Maar er wordt enorm veel van een moeder gevraagd. Waar moet je naartoe om verfrist en opgeladen te worden, zodat je al je bezigheden weer aankunt?
Het antwoord: naar God en Zijn Woord.

 En dit dagboekje wil je daarbij helpen; het biedt je
- hulp om je te richten op prioriteiten en je leven eenvoudiger te maken;
- beloften van God voor alles wat je nodig hebt, zoals kracht, rust en vrede;
- inspiratie om het geloof van je kinderen te voeden;
- wijsheid voor de vele uitdagingen van het ouderschap

Met Gods hulp en leiding kun je de moeder zijn die je kinderen nodig hebben.

Op blz 35 staat een prachtig stukje:
'Je bent geschapen naar het beeld van God. Laat het besef diep tot je doordringen dat je een creatieve, intelligente en geweldig moeder bent! Telkens wanneer je liefde betoont, iets aardigs voor een ander doet, bereid bent te vergeven, een beetje extra geduld toont of trouw volhoudt, zullen anderen - inclusief je kinderen - door jou het karakter van God leren kennen.
Maak je niet druk om je 'zelf-waarde'. Verheug je in plaats daarvan over je waarde in God. Bekritiseer of kleineer jezelf niet; houd de woorden van Psalm 139:14 steeds in gedachten en zeg ze hardop tegen jezelf: 'Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.'
Verheug je vandaag in de kracht die God je voor iedere dag wil geven, en in de hoop die Hij je biedt voor alle dagen die nog komen.'

Van harte aanbevolen:

Een moeder naar Gods hart
Elizabeth George
Gebonden met leeslint, 288 pag., € 16.95
ISBN: 9789077669617
Te bestellen bij: Grace Publishing House

Reacties

  1. Ja, net als het andere boek die ik van haar heb, zou ik deze ook graag willen lezen... dank voor de tip Wendy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel aantrekkelijk. Ga ik zeker onthouden voor verjaardag ofzo. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.