23 april 2012

Ouders die bidden

"Het is de mooiste baan. Het is de moeilijkste baan. Het kan de pijnlijkste baan zijn. Niets geeft zoveel voldoening en niets is zo stimulerend. Niets is zo uitputtend en zo slopend.
Geen enkel aspect van uw leven geeft u zoveel voldoening als alles goed gaat. Geen enkel aspect van uw leven geeft u zo'n sterk gevoel van mislukking als het fout gaat.
OUDERSCHAP !
Het woord alleen al kan tegenstrijdige gevoelens oproepen. We doen bij de opvoeding van onze kinderen ons uiterste best. Maar net als we denken het ouderschap volledig onder de knie te hebben, betreden we opeens weer een nieuw terrein. Elke leeftijd en elke fase in de opvoeding heeft zo zijn eigen problemen. Soms varen we er moeiteloos doorheen. Soms krijgen we te maken met vloedgolven en stormen. Soms raken we zo uitgeput, dat we het liefst het bijltje erbij neergooien en ons laten meenemen door de storm, waarheen die ons ook brengt.
Maar ik heb goed nieuws. We hoeven ons niet te laten opzwepen door de wind en te laten meesleuren met het wisselende tij. We hoeven het leven van onze kinderen nooit aan het toeval over te laten.
We hoeven niet gespannen door de kamer te ijsberen, nagelbijtend, handenwrijvend, niet wetend wat we met die vreselijke tweejarigen of die zenuwslopende tieners aanmoeten. We hoeven niet bang te zijn voor iedere nieuwe ontwikkelingsfase, voor gevaren die mogelijk op de loer liggen. En we hoeven ook geen volmaakte ouders te zijn. We kunnen nu beginnen - op dit ogenblik - om een positieve invloed uit te oefenen op de toekomst van ons kind. Het is nooit te vroeg en nooit te laat. Het maakt niet uit of het kind drie dagen oud is en volmaakt, of dertig jaar en verwikkeld in de derde echtscheiding als gevolg van een drankprobleem. In elke fase van hun leven hebben onze kinderen behoefte aan ons gebed en zullen ze er baat bij hebben.
Het geheim is dat we het niet allemaal zelf moeten doen, maar dat we hulp zoeken bij de deskundigste Ouder aller tijden - onze hemelse Vader. Van daaruit moeten we stap voor stap elk detail in het leven van ons kind met gebed omringen. Daar gaat een enorme kracht van uit, meer dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. Onderschat nooit de kracht van biddende ouders !"
uit: "De kracht van biddende ouders" van Stormie Omartian

9 opmerkingen:

 1. Wow, een mooi stukje met veel dynamiek. Dank je. Wat mij troost, in een tijd dat bidden niet meer haalbaar is door omstandigheden, dat ik een Iemand in de hemel heb die altijd voor mij bidt. Ook als ik woordenloos ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed boek he, ik heb het ook en al meerdere keren uit. En ze heeft helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook een geweldig boek maar ik begrijp ook wat Anoniem hieronder zegt. Soms is het een beetje dubbel: loslaten of vasthouden.
   Gebed is het allerbelangrijkste hierin.

   Verwijderen
 3. Ik ben dit boek ook nu aan het lezen ,ik heb veel strijd met tiener thuis daarom had ik dit boek gekocht .
  Toch is dat loslaten niet zo makkelijk op het moment dat ik het boek begon te lezen vond ik het verwarrend omdat ze aan de ene kant aanraad om los te laten en aan de andere kant moet je weer volhardend zijn dus ik heb het even aan de kant gelegd omdat ik het niet meer weet en ik het ook eigenlijk niet goed vind om het advies op te volgen .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp wat je bedoelt. Ik vind dat ook ontzettend moeilijk. Wanneer laat je te veel los en wanneer houd je ze misschien te veel vast.
   Misschien kun je het boek later wel weer eens oppakken. Je hebt het gekocht schrijf je dus dan heb je het bij de hand als je het weer eens wilt lezen.

   Verwijderen
 4. mooi hoor. Bidden is zo belangrijk. Misschien heb je ook nog wat aan deze blog.
  www.buhdenksoltjus.blogspot.com.
  Groeten Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De link werkt niet helemaal bij mij. Is het de goede Elizabeth?

   Verwijderen
 5. Als je de laatste punt achter com niet mee copieert gaat het goed! Ook een inspirerende site, Elizabeth, bedankt.
  En bedankt weer voor je stukje, Wendy. Ik moet daar nog meer van doordrongen worden, hoe belangrijk gebed is voor mijn kinderen. Mijn schoonzusje vertelde gisteren dat haar zoon na 3 maanden intensief gebed van haar kant, een grote verandering heeft ondergaan, besluiten heeft genomen en (eindelijk) goede keuzes maakt na een wat onrustige periode met verkeerde vrienden. Soms kan het even duren (en langer dan 3 maanden is ook mogelijk) maar God werkt!
  Daarom wil ik overdag, tijdens de gewone huishoudelijke taken, mijn gedachten omzetten in gebed, mijn zorgen op Hem werpen in gebed, Zijn kracht verwachten bij dingen die niet zo lekker lopen, mijn kinderen opdragen en van Hem te verwachten dat Hij ze bewaart!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.